Ο ΠΑΟΚ έχει πρόεδρο δισεκατομμυριούχο

Μεταξύ των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου συγκαταλέγεται και ο Ιβάν Σαββίδης. Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ συμπεριλαμβάνεται στην σχετική λίστα που δημοσίευσε το περιοδικό «Forbes», λίστα που απαριθμεί τους 2.153 πιο ευκαταστάτους ανθρώπους του πλανήτη.

Ο ομογενής επιχειρηματίας κατέχει, με άλλα άτομα, την θέση Νο 1511, με την περιουσία του να εκτιμάται από το αμερικάνικο περιοδικό σε 1.5 δισ. δολάρια!

Επίσης τέσσερις ελληνικές παρουσίες και τέσσερις κυπριακές συγκαταλέγονται στη φετινή λίστα του περιοδικού «Forbes» με τους δισεκατομμυριούχους ανά τον κόσμο.

Πρόκειται για τον νορβηγικής καταγωγής, με κυπριακή υπηκοότητα Τζον Φρέντρικσεν με περιουσία 10.8 δισ. δολάρια (129η θέση).
Τον Φίλιππο Νιάρχο, με περιουσία 2,8 δισ. δολαρίων, καταλαμβάνει την 804η θέση.
Τον Σπύρο Λάτση (838η θέση) με περιουσία 2,7 δις.
Τον Αριστοτέλη Μυστακίδη της Glencore International (1.116η θέση) με 2,1 δισ. δολάρια.
Τον Βαρδή Βαρδινογιάννη (1349η θέση) με περιουσία 1,7 δισ. δολάρια.

Ακολουθούν ο σερ Στέλιος Χατζηιωάννου βρίσκεται στη θέση 1.717 με περιουσία 1.3 δις. Η περιουσία του προέρχεται κυρίως από την αεροπορική EasyJet. Αλλά και από τον Όμιλο Easy Group που περιλαμβάνει επιχειρήσεις όπως η easyHotel, η easyCar και η easyCoffee.
Λίγο πιο κάτω στην κατάταξη του Forbes βρίσκεται η Κλέλια Χατζηιωάννου. Με περιουσία 1.2 δισ. βρίσκεται στη θέση 1.818. Οι κύριες πηγές του πλούτου της προέρχονται από την EasyJet, ακίνητα στην Ευρώπη και έργα τέχνης γνωστών καλλιτεχνών.
Τέλος στη 1.941η θέση με περιουσία 1.1 δισ. κατατάσσεται ο, αδελφός του Στέλιου και της Κλέλιας, Πόλυς Χατζηιωάννου. Η περιουσία του προέρχεται από την EasyJet, την οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση και από ακίνητα σε Κύπρο, Ελλάδα και Νορβηγία.
Και βέβαια στην κορυφή της λίστας παραμένει ο Τζεφ Μπέζος της Amazon, που στην ελληνοαμερικανική κοινότητα τον θεωρούν «δικό τους», αυξάνοντας την περιουσία του στα 131 δισ. δολάρια.


Sources/Πηγές: ΕΡΤ, Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων, pluralismos.gr, ThePressRoom, DW Ελληνικά, StarTvGreece, Ναυτεμπορική και Ασοσιέιτεντ Πρες