Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας οι οργανισμοί και οι επιχειρήσεις θα πρέπει μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας να αλλάξουν τα επίσημα λογότυπα, σφραγίδες και ό,τι άλλο αποτυπώνει το όνομά τους.

Όλοι οι μεγάλοι οργανισμοί, που συνδέονται με την κυβέρνηση, τη Βουλή και την κεντρική τράπεζα θα φέρουν το νέο όνομα μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες και στις περισσότερες περιπτώσεις το επίθετο «μακεδονικός» θα δώσει τη θέση του στο «εθνικός».

Για παράδειγμα η «Μακεδονική Τηλεόραση» (ΜΤV) θα ονομαστεί «Εθνική Τηλεόραση» (National Television- NTV), ενώ η «Μακεδονική Όπερα και Μπαλέτο» θα γίνει «Εθνική Όπερα και Μπαλέτο» και το «Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων» (MIA) θα γίνει… NIA, δηλαδή Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Όσο για τους «Μακεδονικούς Σιδηροδρόμους» θα μετονομαστούν σε «Σιδηρόδρομοι Βόρειας Μακεδονίας».

Το επίθετο «μακεδονικός» θα παραμείνει στις περιπτώσεις του «Ινστιτούτου Μακεδονικής Λογοτεχνίας» και του «Μακεδονικού Εθνικού Θεάτρου», αν και η κυβέρνηση των Σκοπίων δεν εξήγησε το λόγο της απόφασης.


Sources/Πηγές: ΕΡΤ, Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων, pluralismos.gr, ThePressRoom, DW Ελληνικά, StarTvGreece, Ναυτεμπορική, philenews και Ασοσιέιτεντ Πρες