Υπάρχει διοίκηση στην ΕΡΤ;

για να κάνει καμιά δουλειά το λέω

Η εταιρεία παραγωγής ABC Productions Α.Ε. συμμετέχει (μαζί με την INA TV) στο σχήμα που παράγει το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (τις 7 από 16 ομάδες) για λογαριασμό της ΕΡΤ. Αυτή η ανάθεση εργολαβίας προέκυψε δεδομένης της υποχρέωσης που ανέλαβε η ΕΡΤ να παράγει σε υψηλή ευκρίνεια – απλώς δεν έχει την τεχνολογική δυνατότητα.

Το κόστος είναι περίπου €5 εκατ για δύο χρόνια. Η επιλογή του εργολάβου γίνεται από τη Super League, τον λογαριασμό πληρώνει η ΕΡΤ. Δοθείσης της συμβάσεως (δεν μπορεί, κάποτε θα υπογράψει και τις χαρτοπετσέτες ο κ. Δρόσος) από την οποία δεν ξεφεύγει εύκολα ο επόμενος, ας δούμε τι μπορεί να γίνει.

ο facebook-ιος…άστραψε και βρόντησε

Δυστυχώς η εταιρεία ABC Productions Α.Ε. υπέβαλε αίτημα προστασίας από πιστωτές ευρισκόμενη στα πρόθυρα πτώχευσης. Υπάρχει βέβαια ένα ζητηματάκι με τα τζιμάνια που δύο μήνες πριν την πτώχευση υπογράφουν σύμβαση με την εταιρεία – διάολε μια τιμημένη εγγυητική να ζητούσε η ΕΡΤ, δεν θα μπορούσε να τη βγάλει η εταιρεία! Ας το αφήσουμε, για να έχει και κάποιον από τη Νομική Υπηρεσία και τις Συμβάσεις να κατσαδιάζει ο κ. Δρόσος – να μη χτυπάει μόνο το χέρι στο τραπέζι απειλώντας να μην υπογράψει! Προφανώς τώρα διάφοροι τρέχουν για να δουν τι θα γίνει με τη σύμβαση.

με πρόθεση παραγωγικής συμβολής

Στα πολύ σοβαρά και καθαρά με πρόθεση παραγωγικής συμβολής, λέω στον μανατζαραίο κ. Δρόσο πως έχει μια ευκαιρία μπροστά του. Να παρέμβει η ΕΡΤ στη διαδικασία πτώχευσης, να τα βρει με τους επιχειρηματίες (καρότο η σύμβαση και το ρευστό που έχει ή έπρεπε να έχει η ΕΡΤ) και να πάρει στην κατοχή της τουλάχιστον το 50% της εταιρείας. Θα βρεθεί με τεχνολογικό εξοπλισμό που θα κάνει δυό χρόνια να αποκτήσει, μέρος της επένδυσης (ή και όλη) στην ABC αποσβέννυται αμέσως – τα δύο OBI Van HD που έχει η υπό πτώχευση εταιρεία έχουν δυνατότητες πολλαπλάσιες αυτών για τις οποίες δέσμευσαν €1.2 εκατ από τον προϋπολογισμό του 2020 (για ένα van).

ο facebook-ιος…άστραψε και βρόντησε

Είναι και επτά OB Van SD τα οποία επίσης χρειάζεται η ΕΡΤ. Δεδομένου πως διάφοροι (πρώτος ο κ. Κρέτσος) φαντασιώνονται δημιουργία θυγατρικής «Τηλεοπτικών Παραγωγών, Δικαιωμάτων και Στούντιο» είναι μια φοβερή ευκαιρία να την πάρουν έτοιμη, σε κλάσμα του κόστους και ΑΜΕΣΩΣ. Η ABC έχει και άλλο εξοπλισμό τον οποίο θα έπρεπε να θέλει η Τεχνική Διεύθυνση (δεν ξέρω αν όντως καταλαβαίνει δεδομένου ότι ο αρμόδιος Γενικός ήταν… φωτιστής πριν αναβαθμιστεί και απλώς δεν ξέρει τι του γίνεται) αλλά και στούντιο. Πρόκειται για ευκαιρία που αξίζει τον κόπο να ζητήσει κανείς από τον προϊστάμενο υπουργό διαδικασίες εξπρές.

Ορίστε η φυγή προς τα μπρος.

Η πρόβλεψή μου είναι πως δεν θα κάνουν τίποτε τα τσιράκια του Παππά για έναν απλό λόγο:

δεν θα πληρώσουν για κάτι 5 χρηματικές μονάδες εάν μπορούν να το αγοράσουν για 50 χρηματικές μονάδες.

Από δυσχερέστερη θέση, θα μπορεί να το κάνει ο επόμενος.

ο facebook-ιος…άστραψε και βρόντησε