2 στα εκατο αναπτυξη τα επομενα δυο χρονια

Σε παγκόσμιο επίπεδο προβλέπεται μέτρια ανάπτυξη μεσοπρόθεσμα, με κυριότερα ρίσκα την επιβράδυνση στην Κίνα και τον προστατευτισμό στις ΗΠΑ, επεσήμανε ο ανώτερος αναλυτής για τη ΝΑ Ευρώπη του Economist Intelligence Unit στη Νέα Υόρκη Peter Ceretti, τονίζοντας ότι δεν αναμένονται ιδιαίτερες αλλαγές της νομισματικής πολιτικής στο προσεχές μέλλον.

Ο ίδιος επέστησε την προσοχή στις επικείμενες ευρωεκλογές, καθώς -όπως είπε- η λειτουργία του επόμενου ευρωπαϊκού κοινοβουλίου αναμένεται να μην αποτελεί business as usual. Υπογράμμισε άλλωστε ότι στη Βρετανία, στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις οι οποίες φέρνουν πρώτο κόμμα το Brexit του Νάιτζελ Φάρατζ, θα αυξηθεί σημαντικά η πιθανότητα εξελίξεων για την Τερέζα Μέι και το κόμμα της.

Αναφερόμενος στις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, τόνισε ότι δεν αναμένεται περισσότερο από 2% ανάπτυξη τα επόμενα δύο χρόνια και πως η ανεργία θα συνεχίσει σε υψηλά επίπεδα, σημειώνοντας ότι η ΝΔ μάλλον θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, αν και θα συναντήσει ίσως δυσκολία κατά τον σχηματισμό κυβέρνησης. 

source: The Economist Events for Greece, Cyprus, Malta and southeast Europe