«Μαύρος» ο Οκτώβριος στην αγορά εργασίας & Εφιαλτης οι ελαστικές μορφές απασχόλησης!
Από τη μία επιβεβαιώθηκε ότι σαρώνουν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης και από την άλλη
καταγράφηκε η χειρότερη επίδοση στο ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων από το 2001.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ η απόκλιση είναι της τάξης των 98.420 θέσεων εργασίας, καθώς οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 208.643 και οι αποχωρήσεις σε 307.063, η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από το 2001.

Συγκεκριμένα, από τις αποχωρήσεις οι 81.021 ήταν οικειοθελείς και οι 226.042 ήταν από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Όσον αφορά τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης έσπασαν, επίσης, κάθε προηγούμενο ρεκόρ τον μήνα που μας πέρασε, «σκαρφαλώνοντας» στο 62,26% ενώ την ίδια στιγμή η πλήρης απασχόληση μειώθηκε στο 37,74%.

«Η αρνητική ανατροπή που συντελέστηκε το 2015 στην αγορά εργασίας – με κυριαρχία της μερικής απασχόλησης – διευρύνεται ανεξέλεγκτα, ενώ στον αντίποδα η πλήρης απασχόληση συρρικνώνεται επικίνδυνα» τονίζει ο τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης.

Από την πλευρά του το υπουργείο Εργασίας απαντώντας στον κ. Βρούτση, κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι επιμένει να προκαλεί τον κοινό νου με ανακοινώσεις που δεν πείθουν κανέναν.

Πηγή: toxrima.gr