Χάρης Βλάδος: Μυστήριο πράγμα ο "Έλληνας"...

“Λαϊκή κατοικία” και “ελαφρολαϊκή” και “έντεχνη” και μπούρδες…

Μια σοβαρή κυβέρνηση θα όφειλε να είχε ρυθμίσει ξεκάθαρα και απλά, ολόκληρο το θέμα, εδώ και καιρό…
Χωρίς σκιές και χωρίς εμπόριο “ανθρωπισμού”…

ΟΧΙ στους πλειστηριασμούς “κόκκινων δανείων”, ΜΟΝΑΧΑ όταν αυτοί αφορούν:
1. Πρώτη κατοικία, χωρίς κατοχή άλλης ακίνητης περιουσίας…
2. Κατοικίες έως ενός ύψους αξία, μονάχα (ας πούμε 200 χιλιάδες ευρώ)…
3. Συσσωρευμένη αποπληρωμή τουλάχιστον του 40-50% του δανείου- αξίας ακινήτου…
4. Αποδείξεις διάθεσης εύρυθμης κάλυψης των υποχρεώσεων του δανειολήπτη, και πριν (κυρίως) αλλά και κατά την διάρκεια της κρίσης…
Πουθενά αλλού…


δρ Χάρης Βλάδος

Για Μια Νέα Βιομηχανική Πολιτική



Τα λοιπά, λόγια άγνοιας της πραγματικότητας της σημερινής κατάστασης του τραπεζικού μας συστήματος ή/ και λούφας εις βάρος των υπολοίπων…
Τελικά, όπως πάει, την “νύφη” θα την πληρώσουν, πάλι, οι πραγματικά αδύναμοι και υπεύθυνοι…
Απλώς…
Αυτή είναι η άποψη μου…
Να λέμε, επιτέλους, τα πράγματα με το όνομα τους…



Ένα επιστημονικό εγχειρίδιο στρατηγικής με θεωρία γεννημένη και συστηματικά ελεγχόμενη από την εμπειρία του συγκεκριμένου πεδίου. Ο συγγραφέας προτείνει σύγχρονες και επιστημονικά έγκυρες λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, με βάση τη διεθνή εμπειρία και πρακτική. Ειδικότερα, εστιάζεται στην ιδιαιτερότητα της ελληνικής μικρομεσαίας επιχείρησης και στη χάραξη της στρατηγικής της, στις παρούσες συνθήκες της κρίσης.
Το βιβλίο αποτελεί μια συλλογή από άρθρα, συνεντεύξεις, ομιλίες και εισηγήσεις του Χάρη Βλάδου, που πραγματοποιήθηκαν την πενταετία της κρίσης, 2009-2014. – μιας βαθιάς κρίσης μετασχηματισμού της οικονομίας και της κοινωνίας μας, άλλοτε εκκωφαντικής στις εκδιπλώσεις και τα αποτελέσματα της, άλλοτε υπόγειας, σιωπηλής και αδιόρατης που ακόμα δεν έχει ολοκληρώσει τον ανατρεπτικό κύκλο της…
Η δυναμική της παγκοσμιοποίησης δεν παύει να μεταμορφώνει εξελικτικά –και τις περισσότερες φορές υπογείως και αθόρυβα– το σύνολο του κοινωνικο-οικονομικού σχηματισμού και στη σημερινή Ελλάδα, μετασχηματίζοντας δραστικά, τον ίδιο τον δομικό κινητήρα της ανάπτυξής του: τις επιχειρήσεις που λειτουργούν και αναπτύσσονται στην Ελλάδα.