Πέντε μόλις ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες του πρώτου γύρου των εκλογών για την ηγεσία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, το «Myportal.gr» σε συνεργασία με την εταιρεία δημοσκοπήσεων «To The Point», παρουσίασαν τα σημαντικά ευρήματα της πανελλαδικής τους έρευνας που πραγματοποιήθηκε απο 31 Οκτωβρίου ως 3 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της η Φώφη Γεννηματά διατηρεί ένα ευκρινές προβάδισμα συγκεντρώνοντας 24.5% μεταξύ όσων δηλώνουν πως είναι πολύ/αρκετά πιθανόν να ψηφίσουν στις εκλογές της Κυριακής ενώ ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο Νίκος Ανδρουλάκης με ποσοστό 16% και δείχνοντας πως έχει προβάδισμα για την είσοδο στον δεύτερο γύρο.

Ακολουθούν, δίνοντας μάχη στήθος με στήθος, οι Σταύρος Θεοδωράκης και Γιώργος Καμίνης, με ποσοστά 12.9% και 12.6% αντίστοιχα ενώ πιο κάτω, επίσης με ελάχιστη διαφορά μεταξύ τους ειναι οι Γιάννης Μανιάτης με 5% και Γιάννης Ραγκούσης με 4.9%. Ο κ. Γάτσιος συγκεντρώνει 1.2%, ο κ. Τζιώτης 1% και ο κ. Πόντας 0.7%.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 21.1% δείχνοντας πως το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής είναι ανοικτό και οι εξελίξεις ρευστές -κυρίως βεβαίως για τη 2η θέση.

Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο, που πρέπει να προβληματίσει όλους τους υποψηφίους, είναι πως μόνο το 57.7% όσων το 2015 ψήφισαν ΔΗΣΥ και το 25.1% όσων ψήφισαν Ποτάμι δηλώνουν πολύ ή αρκετά πιθανόν να ψηφίσουν!

Στην έρευνα αποτυπώνονται και πολλά ποιοτικά χαρακτηριστικά αναφορικά με τις υποψηφιότητες ενώ οι πολίτες ερωτήθηκαν και για το πόσο ικανοποιημένοι είναι απο το έργο της κυβέρνησης. Το 76% απαντά πως δεν ειναι ικανοποιημένο και μάλιστα μη ικανοποιημένο δηλώνει και το 55.3% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε αναλυτικά το σύνολο της δημοσκόπησης της «To The Point» για το «Myportal.gr»