Αν υποθέσουμε ότι ο ιστορικός του μέλλοντος κρατήσει δέκα χαρτάκια για την χρεοκοπία της χώρας και τα μετά, ένα από αυτά θα είναι και η Έκθεση της ΤτΕ το 2009, που έφερε στο φως η “Καθημερινή”. Έπρεπε να περάσουν 8 χρόνια για να μάθουμε -με το νι και με το σίγμα- ποιος έριξε τη χώρα στα βράχια.

Η Καθημερινή αποκάλυψε σήμερα έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδας που είχε σταλεί στον διοικητή της κ. Προβόπουλο στις 6 Οκτωβρίου 2009 στο οποίο επισημαινόταν μεταξύ άλλων πως: «…ευρισκόμεθα ενώπιον ενός πρωτοφανούς δημοσιονομικού εκτροχιασμού, ο οποίος δεν δικαιολογείται, παρά μόνον σε πολύ μικρό βαθμό, από την κάμψη της οικονομικής δραστηριότητας».

Χρωστάμε χάρη σε όποιον έκανε τη διαρροή του εγγράφου. Πέρασαν σχεδόν δέκα χρόνια από τον Οκτώβριο του 2009 κατά τη διάρκεια των οποίων κυριάρχησε το ψέμα. Ψέμα που χρησιμοποιήθηκε και αξιοποιήθηκε από αδίστακτους ανθρώπους για να ταλαιπωρήσουν τους ευσυνείδητους όπως τον Ανδρέα Γεωργίου της Στατιστικής. Ψέμα που οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης αντιμετώπισαν με περίεργο σεβασμό. Η έκθεση της ΤτΕ τινάζει στον αέρα την μπουρδολογία δέκα ετών.

Ζητώ από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας να δώσει στη δημοσιότητα τα σχετικά με τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό έγγραφα από 1.1.2006.

Το δεν γίνεται είναι φρένο σε κάθε προσπάθεια προόδου