Βλέπω αρκετούς από τους φίλους μου να “δυσανασχετούν” από την λειτουργία της παρούσας κυβέρνησης, έως εδώ…
…Λογοδιάρροια, εξυπνακισμοί, προχειρότητα, μπουρδολογία, αντιφατικότητα, καλπάζουσα αβεβαιότητα, διαπραγματευτική μικρόνοια, φθορά εμπιστοσύνης, χρονοτριβή…

Μάλιστα…
Έχω μονάχα δυο παρατηρήσεις, φίλοι μου…

δρ Χάρης Βλάδος
1. Είσαστε (είμαστε…) λίγοι… Μια πολύ μικρή μειοψηφία στην χώρα… Αυτή που λέει πως θέλει να σκέφτεται λογικά, φιλοευρωπαικά, με μετριοπάθεια, χωρίς ψευτοτσαμπουκάδες, με ρεαλισμό… Μην αυταπατάστε… Λίγοι… Φινίτο…

2. Δεν είσαστε, απλώς, λίγοι… Είσαστε και βαθιά φυγόπονοι και ευθυνόφοβοι… Στα “δύσκολα” πάντα απουσιάζατε… Ποτέ δεν στηρίξατε, έμπρακτα, το “καινούργιο”, το “ουσιωδώς θεραπευτικό”… Μονάχα λόγια και εύκολη κριτική…
(- Αχ, δεν μ’ αρέσει η φράντζα του…)…
Λοιπόν, καθώς πάντα μένατε σταθερά κλεισμένοι στον “απολίτικο μικρόκοσμο” σας, ο οποίος καθημερινά (και απολύτως “φυσιολογικά” …) θίγεται και καταρρέει, μέσα σε ένα κωμικοτραγικό πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον, συνεχίζετε να “απορείτε”…
Κακώς…
Μην απορείτε…
Ποτέ σας δεν αγαπήσατε την Πολιτική, σε αληθινούς όρους…
Πολιτική με παρουσία, στήριξη, συμμετοχή και πραγματική συμβολή…
Όχι…Μονάχα λόγια και παράπονα…
Και τώρα, φυσικά, εν τη απουσία Πολιτικής, σας τιμωρεί – και θα συνεχίσει ακάθεκτη…- η “πολιτική”…
Αυτή, η κουτή, η κουτσαβίστικη και η αδιέξοδη…
Και θα συνεχίσετε να την πληρώνετε…
Έτσι είναι…
Δυστυχώς…
δρ Χάρης Βλάδος
ΥΓ: Για να μην μου λέτε πως δεν τα λέω…το κείμενο πρωτοαναρτήθηκε στις 3 Μαρτίου του 2015

Ένα επιστημονικό εγχειρίδιο στρατηγικής με θεωρία γεννημένη και συστηματικά ελεγχόμενη από την εμπειρία του συγκεκριμένου πεδίου. Ο συγγραφέας προτείνει σύγχρονες και επιστημονικά έγκυρες λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, με βάση τη διεθνή εμπειρία και πρακτική. Ειδικότερα, εστιάζεται στην ιδιαιτερότητα της ελληνικής μικρομεσαίας επιχείρησης και στη χάραξη της στρατηγικής της, στις παρούσες συνθήκες της κρίσης.
Το βιβλίο αποτελεί μια συλλογή από άρθρα, συνεντεύξεις, ομιλίες και εισηγήσεις του Χάρη Βλάδου, που πραγματοποιήθηκαν την πενταετία της κρίσης, 2009-2014. – μιας βαθιάς κρίσης μετασχηματισμού της οικονομίας και της κοινωνίας μας, άλλοτε εκκωφαντικής στις εκδιπλώσεις και τα αποτελέσματα της, άλλοτε υπόγειας, σιωπηλής και αδιόρατης που ακόμα δεν έχει ολοκληρώσει τον ανατρεπτικό κύκλο της…
Η δυναμική της παγκοσμιοποίησης δεν παύει να μεταμορφώνει εξελικτικά –και τις περισσότερες φορές υπογείως και αθόρυβα– το σύνολο του κοινωνικο-οικονομικού σχηματισμού και στη σημερινή Ελλάδα, μετασχηματίζοντας δραστικά, τον ίδιο τον δομικό κινητήρα της ανάπτυξής του: τις επιχειρήσεις που λειτουργούν και αναπτύσσονται στην Ελλάδα.