Τι είναι αυτός ο “Ευρωπαϊκός τρόπος ζωής” ;

Για όσους αναρωτιούνται τι περιλαμβάνει "ο Ευρωπαϊκός τρόπος ζωής" ιδού ένα σημερινό φρέσκο παράδειγμα.

Η πριγκίπισσα Χασσα αδελφή του γνωστού και μη εξαιρετέου πρίγκηπα διαδόχου του Σαουδικού θρονου Mohammed bin Salman, αυτού που κατά τα φαινόμενα βρίσκονταν πίσω από την δολοφονία…

…και το κόψιμο σε κομματάκια του ενοχλητικού αντιφρονούντα δημοσιογράφου στην Τουρκία, διαθέτει ένα πολυτελές διαμέρισμα στο Παρίσι. Καθώς οφείλει κάθε πριγκίπισσα.

έγραψε ο Γιώργος Γιαννούλης Γιαννουλόπουλος

Όταν πήγε να κάνει επισκευές ενας δυστυχής υδραυλικός , Αιγύπτιος την καταγωγή, για αδιευκρίνιστους λόγους θύμωσε η βασιλόπαις κι έβαλε τον σωματοφύλακα της να τον κρατήσει κλεισμένο και να του ρίξει ένα χέρι ξύλο .

Η εν λόγω πριγκίπισσα καταδικάστηκε από την Γαλλική ποινική δικαιοσύνη σε δέκα μήνες φυλάκιση με αναστολή, και μια συμβολική αποζημίωση 10 Χιλ ευρω. Ομοίως ο σωματοφύλακας σε 8 μήνες και 5 Χιλ. Ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι αν καταδικαστεί εκ νέου για κάτι στην Γαλλία, την προσεχή φορά που θα επισκεφθεί το Παλατάκι της θα πάει στην μπουζού.

Στην χώρα της ή καπου άλλου πιθανότατα δεν θα έφτανε καν να βγει από την πόρτα ο δυστυχής υδραυλικός, παρά σε καμμία σακούλα. Όχι να δικαστεί και να στιγματιστεί μέλος του βασιλικού σογιού για μια τόσο ποταπή συμπεριφορά.

Τον τρόπο ζωής αυτόν είχε δοκιμάσει και ο πατήρ της όταν επιχείρησε να καταλάβει ιδιωτικώς μια παραλία, τον αιγιαλό που λέμε, κάτω από το ανάκτορο του στην Cote d'Azur (Κυανή Ακτή). Και ο Δήμος αφαίρεσε πάραυτα τα κιγκλιδώματα και προστάτευσε την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών.

Αυτό λοιπόν είναι μέρος του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής. Το κράτος δικαίου και η ισότητα απέναντι στον νόμο. Ό,τι και αν κοστίζει. The rule of law.

ΥΓ
Του Ευρωπαϊκού εν γένει να διευκρινισουμε. Για τον Ρωμέικο τρόπο ζωής μην λέμε πολλά πολλά.

έγραψε ο Γιώργος Γιαννούλης Γιαννουλόπουλος

Πηγή πληροφοριών
CNN Newsource