Οι σημαντικοί άνθρωποι, δεν έχουν ούτε εμμονές ούτε παρωπίδες

Και να υπάρχει στο αρχείο της ΕΡΤ και να το ζητήσω δεν πρόκειται να την προβάλει γι αυτό θα σας το διηγηθώ: Κάνω στην ΕΡΤ την εκπομπή Αντ αυτού, που ένας επώνυμος, μιλάει για μια σημαντική γνωριμία της ζωής του. Ζητάω λοιπόν από τον Μανώλη Γλέζο, να διαλέξει για ποιον θέλει να μου μιλήσει. Φαντάζομαι ότι θα θελήσει να μου μιλήσει για κάποιο πρόσωπο της Αριστεράς.

Και να το μεγαλείο, αυτού του ανθρώπου:
Επιλέγει να μου μιλήσει για την φιλία του και την εκτίμηση που τρέφει για τον … Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο!
Με τον οποίο συνδέθηκαν περισσότερο όταν βρέθηκαν, κατά την διάρκεια της δικτατορίας, στο ίδιο κελί!
Οι σημαντικοί άνθρωποι, δεν έχουν ούτε εμμονές ούτε παρωπίδες !
Καλό ταξίδι Μανώλη Γλέζο …

Εύη Κυριακοπούλου

Οι σημαντικοί άνθρωποι, δεν έχουν ούτε εμμονές ούτε παρωπίδες

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Λίγοι φεύγουν γι αυτό το ταξίδι με τόσες αποσκευές ζωής. Μια ζωή γεμάτη αγώνες. Αγώνες για το «εμείς», για την πατρίδα, για όλους τους Έλληνες. Φεύγεις αλλά δεν είμαστε πιο φτωχοί, το αντίθετο. Αυτά που αφήνεις δεν χάνονται από την απώλεια της φυσικής σου παρουσίας, είναι η στάση ζωής σου η κληρονομιά μας. Γιατί μας δίδαξες ήθος και συνέπεια σε όσα πιστεύουμε, μας έμαθες να αμφισβητούμε αλλά να μη διχάζουμε. Και, κυρίως, αφήνεις εντολή να μην υποστείλουμε ποτέ την ελληνική σημαία. Καλό σου ταξίδι

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη • Kostas Bakoyannis • (@kostasbakoyannis) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Το έθνος χαμηλώνει τις σημαίες του για να περάσει ένας μεγάλος Έλληνας. Αυτός που πρώτος κατέβασε το σύμβολο των κατακτητών από την Ακρόπολη. Για να αναδειχθεί, έτσι, ο ίδιος σε σύμβολο της ελεύθερης πατρίδας μας. Ο Μανώλης Γλέζος εκπροσώπησε μία γενιά που δεν λύγισε και δεν υποτάχθηκε. Ούτε και φυλακίστηκε σε κομματικούς φανατισμούς. Μια γενιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, στην Ελευθερία και στην Δημοκρατία. Υπήρξε, όμως, ταυτόχρονα, και ένας γλυκός άνθρωπος. Προσωπικά, δεν θα ξεχάσω ποτέ την επίσκεψή του στο σπίτι μου -ένας λεοντόκαρδος με τρυφερό βλέμμα και με ένα κόκκινο γαρύφαλλο στο χέρι- το βράδυ που έφυγε ο πατέρας μου. Θα μας λείψει πολύ… Ο θάνατος του Μανώλη Γλέζου αφήνει τους Έλληνες φτωχότερους. Αλλά η ζωή του αφήνει την Ελλάδα πλουσιότερη. Γιατί το παράδειγμα του – το παράδειγμα μιας ζωής αγνού πατριώτη και αληθινού μαχητή- μένει φωτεινός οδηγός για όλους. Και μας οπλίζει με δύναμη, ώστε να ξεπερνούμε ενωμένοι δυσκολίες όπως οι σημερινές. Μαζί με όλους τους Έλληνες, σκύβω με σεβασμό το κεφάλι στη μνήμη του Μανώλη Γλέζου. Τον αποχαιρετώ με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη. Και εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kyriakos Mitsotakis (@kyriakos_) στις