Ακούστε τον κ. Πάνο Καρβούνη…
(Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα)
Για να καταλάβατε που πραγματικά βρεθήκαμε με το δημοψήφισμα…
Ένα τσακ…

Όχι μόνον έξω από την Ευρωζώνη, αλλά και έξω από την ίδια την Ευρωπαική Ένωση…

δρ Χάρης Βλάδος

Και μετά, “Βενεζουέλα των βαλκανίων”…
Τα λοιπά, παραμύθια κι αυταπάτες…
Δεν είχαμε πέσει καθόλου έξω, τελικώς,
δυο χρόνια πριν, στις εκτιμήσεις μας…
Το σύνολο όσων λέγαμε ίσχυε…
Και αποδείχτηκε…
Το δημοψήφισμα και το ΟΧΙ ήταν καταστροφικά…
Τώρα το πληρώνουμε…

“Διπλή έξοδος”… Όταν εμείς τα λέγαμε ανοικτά από τότε “κινδυνολογούσαμε”, φυσικά…

Ένα επιστημονικό εγχειρίδιο στρατηγικής με θεωρία γεννημένη και συστηματικά ελεγχόμενη από την εμπειρία του συγκεκριμένου πεδίου. Ο συγγραφέας προτείνει σύγχρονες και επιστημονικά έγκυρες λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, με βάση τη διεθνή εμπειρία και πρακτική. Ειδικότερα, εστιάζεται στην ιδιαιτερότητα της ελληνικής μικρομεσαίας επιχείρησης και στη χάραξη της στρατηγικής της, στις παρούσες συνθήκες της κρίσης.
Το βιβλίο αποτελεί μια συλλογή από άρθρα, συνεντεύξεις, ομιλίες και εισηγήσεις του Χάρη Βλάδου, που πραγματοποιήθηκαν την πενταετία της κρίσης, 2009-2014. – μιας βαθιάς κρίσης μετασχηματισμού της οικονομίας και της κοινωνίας μας, άλλοτε εκκωφαντικής στις εκδιπλώσεις και τα αποτελέσματα της, άλλοτε υπόγειας, σιωπηλής και αδιόρατης που ακόμα δεν έχει ολοκληρώσει τον ανατρεπτικό κύκλο της…
Η δυναμική της παγκοσμιοποίησης δεν παύει να μεταμορφώνει εξελικτικά –και τις περισσότερες φορές υπογείως και αθόρυβα– το σύνολο του κοινωνικο-οικονομικού σχηματισμού και στη σημερινή Ελλάδα, μετασχηματίζοντας δραστικά, τον ίδιο τον δομικό κινητήρα της ανάπτυξής του: τις επιχειρήσεις που λειτουργούν και αναπτύσσονται στην Ελλάδα.