Χεστήκανε οι Ευρωπαίοι αν γουστάρετε να ξαναγίνετε τουρκαλβανία…
Ξεχάστε τα ροζ συννεφάκια για το “καλύτερο οικόπεδο”
κι όλες αυτές τις ψεκασμένες μ@λ@κίες…Στο μόνο που έχουνε να χάσουνε κάτι είναι στο “συμβολικό”:
Ότι δεν καταφέρανε, δηλαδή, να σώσουν τον ηλίθιο γείτονα…

Αλλά, αν ο ίδιος δεν το επιθυμεί;…
Χεστήκανε, τελικά…

Αν δεν γουστάρετε να διορθώσετε την κοινωνία και την οικονομία σας,
πρόβλημα σας…
Να την λουστείτε, μόνοι σας…

Απλά και καθαρά…

Και πετάξτε πια τις ψευδαισθήσεις σας…
Γκώσαμε…

δρ Χάρης Βλάδος

Ένα επιστημονικό εγχειρίδιο στρατηγικής με θεωρία γεννημένη και συστηματικά ελεγχόμενη από την εμπειρία του συγκεκριμένου πεδίου. Ο συγγραφέας προτείνει σύγχρονες και επιστημονικά έγκυρες λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, με βάση τη διεθνή εμπειρία και πρακτική. Ειδικότερα, εστιάζεται στην ιδιαιτερότητα της ελληνικής μικρομεσαίας επιχείρησης και στη χάραξη της στρατηγικής της, στις παρούσες συνθήκες της κρίσης.
Το βιβλίο αποτελεί μια συλλογή από άρθρα, συνεντεύξεις, ομιλίες και εισηγήσεις του Χάρη Βλάδου, που πραγματοποιήθηκαν την πενταετία της κρίσης, 2009-2014. – μιας βαθιάς κρίσης μετασχηματισμού της οικονομίας και της κοινωνίας μας, άλλοτε εκκωφαντικής στις εκδιπλώσεις και τα αποτελέσματα της, άλλοτε υπόγειας, σιωπηλής και αδιόρατης που ακόμα δεν έχει ολοκληρώσει τον ανατρεπτικό κύκλο της…
Η δυναμική της παγκοσμιοποίησης δεν παύει να μεταμορφώνει εξελικτικά –και τις περισσότερες φορές υπογείως και αθόρυβα– το σύνολο του κοινωνικο-οικονομικού σχηματισμού και στη σημερινή Ελλάδα, μετασχηματίζοντας δραστικά, τον ίδιο τον δομικό κινητήρα της ανάπτυξής του: τις επιχειρήσεις που λειτουργούν και αναπτύσσονται στην Ελλάδα.