«Έχουν γίνει εγκλήματα, μπαζωμένα ρέματα, αυθόρμητη δόμηση πλήρης έλλειψη σοβαρών έργων υποδομής», είπε ο κ. Μητσοτάκης και επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για όσα δεν έκανε στα τρία χρόνια που κυβερνά και για τη διαχείριση τις ημέρες της θεομηνίας.

«Γιατί η Περιφέρεια Αττικής δεν έκανε έργα που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη διοίκηση;», ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης και κατέθεσε έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το ρέμα της Αγίας Αικατερίνης. «Γιατί δεν έγιναν τα έργα στο όρος Πατέρας για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων. Τι δεν έκανε η Πολιτική Προστασία και φθάσαμε να θρηνήσουμε 20 νεκρούς, γιατί δεν ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι, γιατί δεν έκλεισαν κάποιοι δρόμοι;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Παρά τους 20 νεκρούς δεν υπάρχει καμία παραίτηση, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, και μιλώντας για τη Ρένα Δούρου θύμισε τις δηλώσεις της ότι «θα πάω σπίτι μου αν δεν γίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα», ενώ αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του κ. Σπίρτζη ότι θα δινόταν προτεραιότητα στα αντιπλημμυρικά έργα.

Συνεχίζοντας την επίθεση στην κυβέρνηση είπε: «Δεν είσαστε μόνο ανίκανοι, είσαστε και ανάλγητοι. Ο πρωθυπουργός έφυγε για την Σουηδία και ο αρμόδιος υπουργός δεν γύρισε από την Αμερική. Τι πρωθυπουργός είναι αυτός που απουσιάζει από την φυσική καταστροφή. Απών ήταν ο πρωθυπουργός και στις πυρκαγιές, απών και από τους σεισμούς στην Λέσβο απών και από την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό. Ο κ. πρωθυπουργός πέρασε για δέκα λεπτά δίχως να δει τους κατοίκους και έφυγε για τη Σουηδία. Αντίθετα εμείς συγκροτήσαμε αμέσως επιτροπή από ειδικούς, επικοινωνήσαμε με τους κατοίκους, διερευνήσαμε την δυνατότητα αξιοποίησης ευρωπαϊκών κονδυλίων και κινητοποιήσαμε τους εθελοντές μας».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην “ανομία”, υποστηρίζοντας ότι «η Ελλάδα είναι μία ακυβέρνητη πολιτεία», και έκανε αναφορά στα επεισόδια στα Εξάρχεια και στη δικηγόρο που τραυματίστηκε.

Αναφέρθηκε ακόμη στην επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και στην είσοδο του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης.

Στο στόχαστρό του βρέθηκε και ο υπουργός Αμύνης λέγοντας ότι η συζήτηση στη Βουλή δεν θα είναι εύκολη.