Αδέσποτα ζώα: Περίθαλψη και υιοθεσίες στον Δήμο ΒόλβηςΑδέσποτα ζώα: Περίθαλψη και υιοθεσίες στον Δήμο Βόλβης

Αδέσποτα στον Δήμο Βόλβης: Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις περίθαλψης
στο Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων στην Κοκκαλού.
Σε συνεργασία με τη διεθνή φιλοζωική οργάνωση “Vets in ACTION” και εθελοντές


Με ιδιαίτερη επιτυχία, ο δήμος Βόλβης έφερε σε πέρας για μια ακόμα χρονιά, το πρόγραμμα περίθαλψης αδέσποτων ζώων. Σε συνεργασία με τη διεθνή φιλοζωική οργάνωση “Vets In Action” και εθελοντές. Οι δράσεις, πραγματοποιήθηκαν από τις 15 έως τις 26 Οκτωβρίου 2018, στο Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων. Το Κέντρο Περίθαλψης λειτούργησε σε δημοτικό κτίριο στην Κοκκαλού της Δημοτικής Ενότητας Απολλωνίας.

Αδέσποτα  στον Δήμο Βόλβης
Ειδικότερα, η δωρεάν στείρωση, εμβολιασμός, αποπαρασίτωση και ηλεκτρονική καταγραφή εφαρμόσθηκε σε 263 αδέσποτα ζώα (194 σκυλιά και 69 γάτες). Τα αδέσποτα ζωάκια μεταφέρθηκαν απ’ όλες τις περιοχές του δήμου Βόλβης. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι από αυτά, τα 125 αδέσποτα ζώα «υιοθετήθηκαν» από πολίτες.

Αδέσποτα στον Δήμο Βόλβης – Εντυπωσιακά Αποτελέσματα!

Τον τελευταίο χρόνο περίπου 1.000 αδέσποτα ζώα, δέχθηκαν την φροντίδα κτηνιάτρων, μονίμων συνεργατών-κτηνιάτρων του δήμου Βόλβης, είτε των μελών της οργάνωσης “Vets In ACTION”. Ο δήμος Βόλβης για τον σκοπό αυτό, πρόκειται να συνεργαστεί για μια ακόμα διετία με τη διεθνή φιλοζωική οργάνωση.

O αρμόδιος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βασίλης Σιάγκας, ευχαρίστησε την “Vets In ACTION” και τους κτηνιάτρους Konstantin Antov και Liliya Shtabekova για την παροχή υπηρεσιών και ιατρικών υλικών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στους εθελοντές Ζωή Κοντού και Αθανάσιο Ζλάτκο για την πολύτιμη βοήθειά τους και τη συνδρομή της εμπειρίας τους. Και τέλος δεν ξέχασε να ευχαριστήσει ξεχωριστά και το προσωπικό της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Βόλβης, για την προσπάθεια και το ζήλο που επέδειξαν, στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων.

Σημειώνεται ότι και το 2017, στο Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων στην Κοκκαλού, πραγματοποιήθηκε παρόμοια πρωτοβουλία. Δωρεάν εμβολιασμός, στείρωση, αποπαρασίτωση, ηλεκτρονική καταγραφή και επανένταξη σε πάνω από 550 αδέσποτους σκύλους και γάτες. Και τότε η προσπάθεια υιοθεσίας των αδέσποτων από πολίτες σημείωσε μεγάλη επιτυχία, καθώς έγιναν 246 υιοθεσίες.

Αδέσποτα  στον Δήμο Βόλβης