Μαζικές αδιαφανείς προσλήψεις στο Δημόσιο…
Κανείς δεν ξέρει ποιοι προσλαμβάνονται, σε ποιο αντικείμενο και με ποιον τρόπο…
Κανείς δεν γνωρίζει σε ποια ΝΠΙΔ, με ποια αποστολή και με ποια αποτελεσματικότητα…

Και, απλώς, τους πληρώνουμε…

Και στην Ελλάδα, σήμερα, υπάρχουν ακόμα,
δήθεν “φιλελεύθεροι” και δήθεν “φιλοευρωπαίοι”
οι οποίοι το μόνο που ξέρουν είναι να ασκούν ρηχή κριτική
στην ΝΔ και να περιμένουν τον “εξ ουρανού” κόφτη…

Οι απολύσεις που “δεν διακυρρήσονται” τους μαράνανε
και όχι το διευρυνόμενο χάος….

Αυτό είναι, κυρίες και κύριοι, το ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ…

Και καρφωμένο στην πλάτη σας θα μείνει για όσο σας λείπει
ο ρεαλισμός και η πολιτική σωφροσύνη…

Δυστυχώς….

pluralismos

Μέσα σε ένα χρόνο λοιπόν, αυτή η κυβέρνηση, έκανε 27.700 προσλήψεις, εκ των οποίων, προσέξτε τώρα, από τις 27.700, επίσημα, εμφανίζει το υπουργείο Εσωτερικών, μόνο 8.473. Οπότε στην αναζήτηση, που είναι τα υπόλοιπα 19.667 άτομα, που περισσεύουν, αυτό λοιπόν δεν μας έδινε καμία απάντηση. Οπότε αρχίσαμε και ρωτάγαμε. Η μόνη περίπτωση να υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι είναι να βρίσκονται στα λεγόμενα, στα περίφημα, εκεί βρίσκεται το όργιο το μεγάλο, τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, που δεν ξέρει κανείς τι είναι. Από φιλανθρωπικά σωματεία, από μια ομοσπονδία για τις Πολεμικές Τέχνες, μέχρι ένα ίδρυμα, ας πούμε για τους κωφούς ανθρώπους ή μία ΔΕΚΟ ή ότι μπορείτε να φανταστείτε είναι εκεί μέσα. Εκεί λοιπόν επειδή ρωτήσαμε 12 φορές, 12 ερωτήσεις απανωτές, σε όλους τους υπουργούς να μας πούνε, πόσος κόσμος είναι εκεί μέσα, η απάντηση είναι, δεν ξέρουμε ακόμη τους μετράμε. Αφού λοιπόν τους μετράνε ακόμη και δεν μας δίνουνε ένα νούμερο. Όχι, (δεν ξέρουν) αυτή είναι η επίσημη απάντησή τους.

Ένα επιστημονικό εγχειρίδιο στρατηγικής με θεωρία γεννημένη και συστηματικά ελεγχόμενη από την εμπειρία του συγκεκριμένου πεδίου. Ο συγγραφέας προτείνει σύγχρονες και επιστημονικά έγκυρες λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, με βάση τη διεθνή εμπειρία και πρακτική. Ειδικότερα, εστιάζεται στην ιδιαιτερότητα της ελληνικής μικρομεσαίας επιχείρησης και στη χάραξη της στρατηγικής της, στις παρούσες συνθήκες της κρίσης.
Το βιβλίο αποτελεί μια συλλογή από άρθρα, συνεντεύξεις, ομιλίες και εισηγήσεις του Χάρη Βλάδου, που πραγματοποιήθηκαν την πενταετία της κρίσης, 2009-2014. – μιας βαθιάς κρίσης μετασχηματισμού της οικονομίας και της κοινωνίας μας, άλλοτε εκκωφαντικής στις εκδιπλώσεις και τα αποτελέσματα της, άλλοτε υπόγειας, σιωπηλής και αδιόρατης που ακόμα δεν έχει ολοκληρώσει τον ανατρεπτικό κύκλο της…
Η δυναμική της παγκοσμιοποίησης δεν παύει να μεταμορφώνει εξελικτικά –και τις περισσότερες φορές υπογείως και αθόρυβα– το σύνολο του κοινωνικο-οικονομικού σχηματισμού και στη σημερινή Ελλάδα, μετασχηματίζοντας δραστικά, τον ίδιο τον δομικό κινητήρα της ανάπτυξής του: τις επιχειρήσεις που λειτουργούν και αναπτύσσονται στην Ελλάδα.