Υπερθέρμανση: Καυτός όσο ποτέ άλλοτε ο Φεβρουάριος

Αυξημένη κατά 1,35 βαθμούς Κελσίου ήταν η θερμοκρασία της επιφάνειας της Γης σε σχέση με τη μέση θερμοκρασία για τον συγκεκριμένο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας.

Τα ευρήματα της NASA σήμαναν συναγερμό στους επιστήμονες. Συγκεκριμένα, φαίνεται πως ο φετινός Φεβρουάριος ήταν ο μήνας στον οποίο σημειώθηκε η μεγαλύτερη αύξηση στη θερμοκρασία των τελευταίων ετών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας η θερμοκρασία της επιφάνειας της Γης ήταν κατά 1,35 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη σε σχέση με τη μέση θερμοκρασία για τον συγκεκριμένο μήνα.

Το προηγούμενο «ρεκόρ» ανήκε στον Ιανουάριο οπότε η προς τα πάνω απόκλιση έφτασε τους 1,15 βαθμούς Κελσίου.

«Πρόκειται για πραγματικό σοκ και μια ακόμα υπενθύμιση ότι η θερμοκρασία στον πλανήτη συνεχίζει να αυξάνεται ως αποτέλεσμα των ανθρωπογενών αερίων που επιτείνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου» παρατήρησαν στην ανάλυσή τους οι Jeff Masters και Bob Henson.

«Είμαστε σε μια κατάσταση κλιματικού συναγερμού τώρα» δήλωσε από την πλευρά του πρόεδρος του Ινστιτούτου για την Κλιματική Αλλαγή του Πότσνταμ Stefan Rahmstorf.