Σαν Σημερα την 27η Αυγουστου 1922

Ιστοριες της 27ης Αυγουστου :

Μικρή ιστορική αναδρομή σε σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την συγκεκριμένη μέρα στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν

Παρακολουθήστε τον pluralismos.gr και τις καθημερινά προγραμματισμένες ιστορικές αναδρομές του…και ανατρέξτε στο αρχείο του

“Σαν Σήμερα .gr”Σωτηρία Μπέλλου- 27 Αυγούστου 1997

Στις 27 Αυγούστου 1997 έφυγε από τη ζωή η κορυφαία ερμηνεύτρια του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού Σωτηρία Μπέλλου. Γεννημένη στις 22 Αυγούστου 1921 σε ένα χωριό της Χαλκίδας, η Σωτηρία Μπέλλου υπήρξε μια εμβληματική μορφή του ελληνικού λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού. Προσωπικότητα αντισυμβατική, έζησε μια ζωή γεμάτη δυσκολίες και διωγμούς, συμμετείχε ενεργά στην Εθνική Αντίσταση και καθιερώθηκε ως λαϊκή τραγουδίστρια στο πλάι του Βασίλη Τσιτσάνη. Στην εκπομπή της Ρηνιώς Παπανικόλα «Έργα και Ημέρες της ελληνικής μουσικής», που προβλήθηκε στις 9/1/1988, από όπου και προέρχεται το παρακάτω απόσπασμα, περιλαμβάνονται σπάνια πλάνα από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για τον εορτασμό της σαραντάχρονης παρουσίας της Σωτηρίας Μπέλλου στο ελληνικό τραγούδι, στο κέντρο «Χάραμα». Ένα μοναδικό τηλεοπτικό ντοκουμέντο με την Σωτηρία Μπέλλου να τραγουδά μαζί με τον Χαρίλαο Φλωράκη, και τον Γιάννη Τσαρούχη να χορεύει μαζί της.
Δείτε ολόκληρο το αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ Α.Ε. εδώ:

Αρχείο


#ΕΡΤΑρχείο_Πολιτισμός
#ΕΡΤΑρχείο_Μουσική
#Arxeio #afierwmata #αφιερώματα #ERTarchive_video

Δημοσιεύτηκε από ΕΡΤ Αρχείο στις Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2021

Αφιέρωμα του Β΄ Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας για τα 65 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή που περιλαμβάνει μαρτυρίες Μικρασιατών προσφύγων οι οποίοι βίωσαν τα γεγονότα. Στη συγκεκριμένη εκπομπή ακούγονται οι αφηγήσεις της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΡΑΓΚΙΩΤΗ και της ΣΤΑΣΑΣ ΚΟΜΝΗΝΟΥ.

Αφιέρωμα του Β΄ Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας για την 65η επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής κατά το οποίο διαβάζονται αποσπάσματα από λογοτεχνικά κείμενα. Πρόκειται για ενότητα πέντε επετειακών εκπομπών. Στη συγκεκριμένη, ακούγεται απόσπασμα από το βιβλίο του ΣΤΡΑΤΗ ΔΟΥΚΑ «Η Ιστορία ενός αιχμαλώτου».


απο εδω και κάτω … το “έπος” του 2015
Δείτε τις καθημερινές ιστορικές αναδρομές του pluralismos.gr


Sources/Πηγές: Αρχείο της ΕΡΤ, ΕΡΤ, Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων, pluralismos.gr, Κανάλι 6, Σαν Σήμερα, mini.press, ThePressRoom, DW Ελληνικά, StarTvGreece, CNBC, Bloomberg και Ασοσιέιτεντ Πρες