Ιστοριες της 7ης Σεπτεμβριου

Συμβαντα της 7ης Σεπτεμβριου :

Μικρή ιστορική αναδρομή σε σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την συγκεκριμένη μέρα στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν

Παρακολουθήστε τον pluralismos.gr και τις καθημερινά προγραμματισμένες ιστορικές αναδρομές του…και ανατρέξτε στο αρχείο τουΒΟΥΛΑ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ

Αριστοκρατική, άκρως γοητευτική και ταλαντούχα, η Βούλα Ζουμπουλάκη ήταν μια χαρισματική και μορφωμένη γυναίκα, που κέρδισε τον απόλυτο σεβασμό του καλλιτεχνικού κόσμου και άφησε πίσω της σπουδαίες ερμηνείες.

Γεννήθηκε το 1924 στο Κάιρο της Αιγύπτου, γόνος εκλεκτής και ιδιαιτέρως πνευματικής και καλλιτεχνικής οικογένειας. Μετά τις σπουδές της στη Νομική και στο Εθνικό Θέατρο, ερμήνευσε ξεχωριστούς ρόλους στο θέατρο, με κορυφαία της στιγμή στο έργο «Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε» του Πιραντέλο, πλάι στον αγαπημένο της σύζυγο και μεγάλο ηθοποιό Δημήτρη Μυράτ. Στις λίγες ταινίες που γύρισε, αξέχαστος έχει μείνει ο κόντρα-ρόλος της ως κακιά Αννέτα στην «Στέλλα» του Μιχάλη Κακογιάννη, ενώ συνεργάστηκε και με τον Φίνο, με πιο ξεχωριστή την ερμηνεία της ως μητέρα της Ζωής Λάσκαρη στην ταινία «Ίλιγγος» του Γιάννη Δαλιανίδη.

Η Βούλα Ζουμπουλάκη έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα το 2015, αφού είχε αποσυρθεί αθόρυβα από τα καλλιτεχνικά δρώμενα μετά το θάνατο του Μυράτ το 1990. Έζησε μεγάλες δόξες, διακρίσεις και επιτυχίες, χωρίς την αγωνία της πρωτιάς, και συνέχισε να ζει με αξιοπρέπεια και ήθος μέχρι το θάνατό της.

#remembering #VoulaZouboulaki #ΒούλαΖουμπουλάκη

Δημοσιεύτηκε από Finos Film Official στις Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022


απο εδω και κάτω … το “έπος” του 2015
Δείτε τις καθημερινές ιστορικές αναδρομές του pluralismos.gr


Sources/Πηγές: Αρχείο της ΕΡΤ, ΕΡΤ, Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων, pluralismos.gr, Κανάλι 6, Σαν Σήμερα, mini.press, ThePressRoom, DW Ελληνικά, StarTvGreece, CNBC, Bloomberg και Ασοσιέιτεντ Πρες