Χάρης Βλάδος: Από Καμένο σε καμένο…

και Απο Λάθος σε λάθος…

Πολύ θλιβερή εντύπωση μου προκαλεί  -όχι τόσο έκπληξη, δυστυχώς, διότι το περίμενα αργά ή γρήγορα- το γεγονός πώς ένα ακόμα νέο κόμμα σαφέστατα ακροδεξιάς και «πσεκασμένης» υφής, αυτό του κ. Βελόπουλου,  δείχνει να βρίσκεται οριακά στον προθάλαμο του κοινοβουλίου μας  με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Αναζήτησα, λοιπόν, στοιχεία που αφορούν την συνολική φυσιογνωμία του και το πολιτικό του πρόγραμμα. Βρήκα πολλά και εξόχως… ανόητα.Αλλά ας περιοριστώ μόνον σε ένα σημείο. Διαβάζω από την πρώτη σελίδα του επίσημου σάιτ του κόμματος, στην κορυφή και στο κέντρο της: “Προτεραιότητά μας οι Έλληνες. Στην Ελληνική Λύση πιστεύουμε ότι το συμφέρον της Ελλάδας είναι να διευρύνει τον προσανατολισμό της. Για αυτό, στρέφουμε το βλέμμα παντού, διεκδικώντας για την Ελλάδα όχι τη θέση του επαίτη της Δύσης  αλλά τη θέση του ισχυρού και ισότιμου έτερου και συμμάχου.»

Μάλιστα. Να «διευρύνει» τον προσανατολισμό της Ελλάδας, παντού, αλλά όχι στην Δύση. Δηλαδή, που «παντού» αν όχι στην Δύση; Μα στην «Ανατολή», φυσικά. Μα ποια «Ανατολή»; Εύκολη η απάντηση, στην «Ανατολή» του Πούτιν…

Ωραία. Πάμε όμως και παρακάτω. Και πώς να στρέψουμε, δηλαδή, το βλέμμα προς τον Πούτιν, κ. Βελόπουλε; Λέμε όχι ως επαίτες, αλλά πως αλλιώς; Ως ατσάλινη οικονομία, ως στρατιωτική υπερδύναμη, ως κοινωνία πρότυπο ανάπτυξης και ευμάρειας; Μα αν είμαστε κάτι από όλα αυτά τι ανάγκη θα είχαμε, αλήθεια, την «θαλπωρή» της Πουτίνιας αγκαλιάς;

Απλά τα πράγματα και η αλήθεια πίσω από τις γραμμές που δεν ομολογείτε ευθέως κ. Βελόπουλε: Ας στραφούμε, δήθεν, προς έναν νέο «προστάτη» μπας και αρπάξουμε μεγαλύτερο «μπαξίσι» ως κράτος. Λέμε πως δεν θέλουμε να είμαστε επαίτες της Δύσης, αλλά ας γίνουμε επαίτες της «Ανατολής» κι όλα καλά, ε;Αλλά ακόμα κι έτσι από ποιον, άραγε, θα δούμε μεγαλύτερο «μπαξίσι» κ. Βελόπουλε από ό,τι από την Δύση; Από την Ρωσία του Πούτιν; Πως; Ξεχάσατε κ. Βελόπουλε την «πόρτα που έφαγαν» ο κ. Λαφαζάνης (μεθ’ υποκλίσεων, μάλιστα) και ο κ. Στρατούλης και μαζί όλη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μόλις μερικά χρονάκια πριν εκλιπαρώντας απλώς για δανεικά, μερικά δισεκατομμύρια δολάρια; Ξεχάσατε ήδη την κωλοτούμπα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το καλοκαίρι του 15 όταν είδε στην πράξη πως η μόνη στήριξη που θα μπορούσαμε να έχουμε στην χρεοκοπία μας ήταν από την «κακιά» Δύση;

Με δυο λόγια: Αν όντως προτεραιότητα σας είναι οι Έλληνες, όπως δηλώνετε κ. Βελόπουλε, σταματήστε το παραμύθιασμα που τόσο έχουμε πληρώσει ως κοινωνία. Αφήστε τις ανόητες εθνικιστικές κορώνες και τις δόλιες εξάψεις του αφελούς δήθεν «πατριωτισμού» πολλών συμπατριωτών μας. Μην ποντάρετε κι άλλο στην πολιτική αγραμματοσύνη και την ευκολοπιστία τους.

Και εσείς φίλοι συμπατριώτες που δηλώνετε πως θα υποστηρίξετε προεκλογικά αυτό το νέο πολιτικό φληνάφημα, απλώς σκεφτείτε για πόσο ακόμα θα καταδέχεστε να γίνεστε εύκολα πολιτικά θύματα των «καμένων» όλων των ειδών και αποχρώσεων.

Σκεφτείτε πως από λάθος σε λάθος στις δικές σας επιλογές, τελικώς, βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε ως οικονομία και ως κοινωνία. Και έχει και χειρότερα αν δεν συνέλθετε ούτε και τώρα.

Πρώτα από όλα για εσάς. Αλλά, δυστυχώς, και για όλους μας…