10 δις σε 15 χρόνια για Την Συντεχνία

600 εκ το χρόνο δίνει ο φορολογούμενος για το ταμείο των ΔΕΗτζήδων έναντι της περιουσίας των εργαζομένων στην επιχείρηση.

Ο υπολογισμός για τις υποχρεώσεις που ανέλαβε το Κράτος-μπαμπάς στην συντεχνία του Φωτόπουλου έγινε με βάση το ύψος των συνταξιοδοτικών παροχών που είχαν θεσμοθετηθεί, οι οποίες ήταν από εξαιρετικά, έως προκλητικά, έως απίστευτα γενναιόδωρες και όχι βάσει των εισφορών των εργαζομένων.

Ο προυπολογισμός, ο φορολογούμενος, έχει διαθέσει 10 δις σε 15 χρόνια για την συντεχνία του Φωτόπουλου που πέτυχε «ωραία» συμφωνία με το ελληνικό κράτος, εις βάρος του φορολογούμενου… πάντα.

Ο φορολογούμενος έχει λάβει 2 δις από τις ιδιωτικοποιήσεις και κατέχει το 51% μίας εταιρίας με κεφαλαιοποίηση κάτω του 1 δις με απαξιωμένες επενδύσεις αλλά βαρβάτους μισθούς και συντάξεις σε υπεράριθμα διορισμένα κομματόσκυλα.

Δίνει 16.000 το χρόνο ανά συνταξιούχο στα ταμεία της ΔΕΗ. Παλαιότερα έδινε ακόμα περισσότερα.

Την ίδια στιγμή, ο προϋπολογισμός επιδοτεί το ΙΚΑ με 2.200 ευρώ ανά συνταξιούχο ετησίως.

Το 1 εκ συνταξιούχοι του ΙΚΑ λάμβαναν 3,7 δις από τον προυπολογισμό και τώρα λαμβάνουν 2,2.

Οι 35.000 της ΔΕΗ λαμβάνουν 579 εκ από τον φορολογούμενο… ακατέβατα.

Το ’98 οι συντάξεις των ΔΕΗτζήδων που τις κάλυπτε ακόμα η ΔΕΗ ήταν 126 εκ.

Το ’99 ήταν 134 εκ.

Τώρα που πληρώνεις εσύ φορολογούμενε, απαιτούνται τα 579 εκ του προυπολογισμού ώστε να καλυφθούν οι 35.000 συνταξιούχοι της συντεχνίας του Φωτόπουλου. Τέσσερις φορές πάνω συνταξιοδοτική δαπάνη.

Η Αριστερά του κ. Τσίπρα, η Αριστερά που πίεζε ανέκαθεν για ολοένα και μεγαλύτερες αυξήσεις στις συντάξεις, που υποσχόταν μέχρι πριν λίγους μήνες 13η σύνταξη λαικίζοντας, ανακάλυψε την μη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού. Ανακάλυψε πως το ασφαλιστικό θα καταρρεύσει αν δεν παρθούν… μέτρα. Αυτά που έχουν ειπωθεί 20 χρόνια πριν, ανακαλύφθηκαν τώρα από όλους όσους αντιδρούσαν σε οποιαδήποτε προσπάθεια εξυγίανσης ζητώντας κι άλλα, κι άλλα, κι άλλα, στο όνομα των κεκτημένων και των αγώνων. Όποιος τόλμησε ή έστω διανοήθηκε να μιλήσει για το επερχόμενο αδιέξοδο εξαφανίστηκε από το πολιτικό τοπίο και σύσσωμο το εκλογικό σώμα του γύρισε την πλάτη για τις «νεοφιλελεύθερες» απόψεις του.

Αν θέλει ο Τσίπρας και η αριστερή του κυβέρνηση τον εξορθολογισμό του ασφαλιστικού και μία νίκη στην μάχη που δίνει κατά των συντεχνιών όπως ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ λέει από εδώ και από κει για να καλύψει τα αδικαιολόγητα, αν ψάχνει για ισοδύναμα ( που δεν υπάρχουν ) και αν θέλει να πατάξει τα προνόμια…

ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Το χρέος δεν είναι απλά και μόνο ως προς τις επόμενες γενιές, όπως είπε ο Τσίπρας που… ανακάλυψε το πρόβλημα. Είναι χρέος και η αποκατάσταση των απίστευτων αδικιών και ανισοτήτων που συνθέτουν ένα συνταξιοδοτικό αχανές τερατοδημιούργημα. Να εξορθολογιστεί η κρατική χρηματοδότηση ανά συνταξιούχο ώστε να μην επιτρέπεται να μετακυλύεται το κόστος χρηματοδότησης των ταμείων ορισμένων λαμογιών σε όλο τον υπόλοιπο πληθυσμό, ευνοώντας έτσι τους ΜΟΝΙΜΩΣ ευνοημένους του σάπιου συστήματος. Δίκαια και «αριστερά».

Αντί να αυξηθούν οι εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών, πρέπει να χτυπηθούν κάποιες συντεχνίες και κάποια ευγενή ταμεία που απολαμβάνουν κάτι «ωραίες» συμφωνίες με το ελληνικό κράτος λόγω της δύναμης τους και του… μπάρμπα.

Το ασφαλιστικό είναι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα που δεν θα λυθεί με ευχολόγια, με ξεματιάσματα και με όμορφες δηλώσεις. Ο λογαριασμός του συνταξιοδοτικού ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ, ότι και να πει ο οποιοσδήποτε λαικιστής, ο οποιοσδήποτε δημαγωγός. Η λύση είναι δύσκολη, έχει πολιτικά κόστη και θα πονέσει. Αλλά αυτό το μπάχαλο δεν μπορεί να συνεχιστεί αιωνίως ότι και αν πω εγώ, εσύ ή οποιοσδήποτε. Τα προνόμια πρέπει, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΑΜΕΣΑ. Είναι το πρώτο που πρέπει να γίνει. Όχι το τελευταίο. Το πρώτο.

Αν μετά από αυτό νιώθουν αδικημένοι οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ γιατί θίγονται τα κεκτημένα και τα προνόμια τους, να υπολογιστεί η σύνταξη τους βάσει των εισφορών τους σε όλο τον εργασιακό βίο, με το ποσοστό αναπλήρωσης που θα ισχύει για όλους τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς και στην περίπτωση που δικαιωθούν να λάβουν περισσότερα. ΑΝ όμως ευνοούνται τότε να περικοπούν οι συντάξεις τους και άλλο.

Ιδού η Ρόδος… το πήδημα το ξέρουμε.Leave a Reply