Προϋπόθεση για επενδύσεις είναι η ύπαρξη κεφαλαίου

Τσαντίστηκα χθες όταν συμπτωματικά άκουσα τον Παύλο Τσίμα στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ να μιλάει ως “ειδικός” για το Ελληνικό (ειδικότητα που απέκτησε ύστερα από τρεις τηλεοπτικές μεγάλες έρευνες).
Θυμήθηκε λοιπόν ο κ. Τσίμας ότι ο Στέφανος Μάνος είχε εκφράσει την άποψη να απαλλοτριωθεί το Ελληνικό για να γίνουν κατοικίες και “αντιστοίχως να απαλλοτριωθεί μια τεράστια έκταση στην Κυψέλη 80 στρεμμάτων, να γκρεμιστούν οι πολυκατοικίες και να γίνει πάρκο”.

Το δεν γίνεται είναι φρένο σε κάθε προσπάθεια προόδου
Στο σημείο αυτό Τσίμας και οι οικοδεσπότες, Οικονόμου και Αναστασοπούλου, χαμογέλασαν με συγκατάβαση λέγοντας “Αυτό δεν γίνεται! “Ωραία ιδέα, αλλά δεν γίνεται!”.

Από τότε που ασχολήθηκα με τα δημόσια, σε κάθε μου πρόταση αντιμετωπίζομαι με την χορτασμένη φράση “Ωραία ιδέα, αλλά δεν γίνεται!”. Πριν από 40 χρόνια η Ελένη Βλάχου, θρυλική εκδότρια της Καθημερινής, με κύρια άρθρα της στόλιζε την πρόταση μου να γίνει η Βουκουρεστίου πεζόδρομος “Ωραία ιδέα, αλλά δεν γίνεται!”. Έγινε όμως!

Για το Ελληνικό είχα προτείνει (επί κυβερνήσεως Σημίτη) να οργανωθεί για να υποδεχθεί πολυτελείς κατοικίες πνιγμένες στο πράσινο και με τα λεφτά που θα εισπραχθούν να δημιουργηθούν όχι ένα, όπως θυμάται ο κ. Τσίμας, αλλά είκοσι πάρκα σε μπετονόπληκτες πυκνοκατοικημένες περιοχές της ευρύτερης Αθήνας. Αυτό δεν γίνεται, είπαν. Βέβαια γίνεται, αρκεί να υπάρχει ο πολιτικός με την θέληση, την αντοχή και το σχέδιο να το κάνει.

Οι πρωινοί τηλεοπτικοί μουεζίνηδες της απογοήτευσης και της στάσης θα ήταν καλό να δαγκώνουν εφεξής τη γλώσσα τους πριν αποφανθούν βαρύγδουπα ότι κάτι δεν γίνεται. Το δεν γίνεται είναι φρένο σε κάθε προσπάθεια προόδου, σε κάθε προσπάθεια λύσης ενός προβλήματος. Για το συγκεκριμένο ζήτημα του πάρκου σε πυκνοκατοικημένη περιοχή έγραψε ο αρχιτέκτων κ. Αριστείδης Ρωμανός στην Καθημερινή στις 6/5/2017. Εξήγησε ότι είναι δύσκολο εγχείρημα, αλλά εφικτό.
Το δεν γίνεται είναι φρένο σε κάθε προσπάθεια προόδου