Ο Κυρίαρχος των Κρίκων

Ο Κυρίαρχος των Κρίκων ξαναχτύπησε! Ο Λευτέρης Πετρούνιας επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά τις ικανότητές του και το ποιός είναι. Μετά απο μία ακόμη εκπληκτική παράσταση, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα, άγγιξε την τελειότητα. Άν και τραυματίας, άν και ο πόνος τον κάνει να μορφάζει, αν και ήδη έχει προγραμματίσει την εγχείρηση του…

Ο βασιλιάς των Κρίκων προσηλωμένος πάντα στον στόχο του, βέβαιος για τις ικανότητες του, πρωταγωνίστησε ξανά! Ικανότητες βέβαια που τις εξασκεί σε πολύωρη καθημερινή βάση. Ετοιμάζεται ήδη να ξαναφέρει πίσω στην Ελλάδα, μαζί με το μετάλλιο και το χαμόγελο και την περηφάνια.

Ο Άρχοντας των Δακτυλιδιών (Ο Κυρίαρχος των Κρίκων)


Ο Πετρούνιας διατήρησε το αήττητο του αν και αγωνίστηκε τραυματίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυμναστικής, κατακτώντας ξανά το χρυσό μετάλλιο. Ξεχασε τους πόνους για 90 δευτερόλεπτα όσο διαρκεί το πρόγραμμα του. Κατέβαλε υπεράνθρωπη προσπάθεια για να πετύχει το πρόγραμμα του.

Ο Έλληνας πρωταθλητής εκτέλεσε άψογα το πρόγραμμα του,σε μια εντυπωσιακή εμφάνιση. Η άσκησή του στον τελικό του αγωνίσματος, είχε συντελεστή δυσκολίας 6,30. Συγκεντρώνοντας 15.366 βαθμούς, κατέκτησε το τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυμναστικής.

Τι είχε γίνει στα προηγούμενα δύο χρυσά του; Το 2015 ο Πετρούνιας είχε επικρατήσει με μόλις 67 βαθμούς διαφορά του Κινέζου Γιου Χάο (15.800 είχε ο Έλληνας πρωταθλητής και 15.733 ο αντίπαλος του). Δύο χρόνια αργότερα η διαφορά του ήταν 100 βαθμούς. Το 2017 ο Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό με 15.433 βαθμούς με τον δεύτερο Αμπλιάζιν (Ρωσία) να έχει 15.333.

Η μεγαλύτερη διαφορά που είχε ποτέ ήταν από τον δεύτερο ήταν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2017 όταν κατέκτησε το χρυσό με 367 βαθμούς απόσταση από τον δεύτερο Τάλοχ, ενώ φέτος παραλίγο να σπάσει αυτό το ρεκόρ αφού ήταν μπροστά με 366 βαθμούς από τον δεύτερο Τσολάκ.

Ο Λευτέρης όλων των Ελλήνων διατήρησε το αήττητο του σε μεγάλους αγώνες για 2,5 χρόνια κι έφτασε τα 9 μετάλλια σε σημαντικές διοργανώσεις.

Ευχόμαστε να επιστρέψει σύντομα γερός και αποφασισμένος, όπως μέχρι σήμερα, γιατί σίγουρα έχει να προσφέρει και στον εαυτό του και σε μας, κι άλλες αντίστοιχες επιτυχίες.


Πηγές: ΕΡΤ, salonicanews, sport24, pluralismos.gr, pluralismos.gr || Σπορ