Ας ξεκινήσουμε με τις δυσάρεστες ειδήσεις και μετά μπαίνουμε στο κυρίως θέμα μας…
Η εταιρεία παγωτού FRONERI HELLAS (πρώην Nestle) ανακοίνωσε σήμερα ότι κλείνει στο εργοστάσιο που διατηρεί στο Ταύρο, επαναπροσδιορίζοντας την οργάνωση της και τον τρόπο παρουσίας της στην ελληνική αγορά, ενώ και η Unilever Hellas ανακοίνωσε την πρόθεσης της να προχωρήσει στην πώληση των ελαιολάδων της και συγκεκριμένα τις μάρκες Άλτις, Ελάνθη και Solon, καθώς και το εργοστάσιο ελαιολάδου στην οδό Πειραιώς, στο πλαίσιο της επαναξιολόγησης, σε παγκόσμιο επίπεδο, των στρατηγικών επιλογών της. Κομψά-κομψά την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια…

Απλά τα της αλήθειας έπη που αποκρύπτει η προπαγάνδα του Μαξίμου

Τις τελευταίες ημέρες οι απίθανοι τύποι που μας καταδυναστεύουν τριγυρνώντας σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις επικαλούμενοι στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ για το πρώτο τρίμηνο του 2017, αναδεικνύουν το γεγονός ότι αυξήθηκαν οι επενδύσεις κατά 11,2%, ποσοστό το οποίο σύμφωνα με την κυβέρνηση είναι το υψηλότερο της δεκαετίας. Ωστόσο στο δεύτερο τρίμηνο οι επενδύσεις παγίων μειώθηκαν κατά 4,6% και συνολικά οι επενδύσεις κατά 17,1%! Οι υπουργοί χρησιμοποίησαν τα βολικά στοιχεία του πρώτου τριμήνου και δεν συνυπολόγισαν τα πιο πρόσφατα του δευτέρου τριμήνου, που πρέπει να είναι από τα χειρότερα της δεκαετίας!

Κοντολογίς, οι επενδύσεις το 2015 είχαν μηδενική μεταβολή (0%), το 2016 παρέμειναν στο 0% και στο εξάμηνο του 2017 κινούνται με υποτονικό ρυθμό 2,7%. Τώρα πώς το 0% μεταφράσθηκε σε επενδυτική έκρηξη μόνο οι υπουργοί το ξέρουν και τα φερέφωνα τους.

Ας περάσουμε σε άλλο επιχείρημα του Μαξίμου: «Στο πρώτο πεντάμηνο σημειώθηκε η μεγαλύτερη εισροή ξένων κεφαλαίων τελευταίας δεκαετίας ύψους 1,6 δισ.». Πράγματι, αλλά από αυτό το ποσό 1,2 δισ. είναι τα χρήματα που έδωσε η Fraport στο Δημόσιο για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, ιδιωτικοποίηση που ήταν έτοιμη από το 2014 αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ την ψήφισε τον περασμένο Απρίλιο.

«Ναι, αλλά είχαμε εισροή καταθέσεων 2,5 δισεκατομμυρίων τον Ιούλιο», λένε στο Μαξίμου. Καμία αντίρρηση, αλλά στην περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ είχαμε εκροή καταθέσεων άνω των 45 δισεκατομμυρίων, όταν μάλιστα από τον Ιούνιο του 2015 ισχύει το καθεστώς των κεφαλαιακών περιορισμών. Πανηγυρίζουν για τα 2,5 δισ., αλλά δεν βλέπουν τα 45 δισ.;

«Όμως είχαμε ανάπτυξη 0,8% στο δεύτερο τρίμηνο», θα αντιτείνουν οι υπουργοί όταν χάθηκε η αναπτυξιακή ευκαιρία της διετίας 2015-2016. Φέτος η υπόλοιπη Ευρωζώνη τρέχει με ρυθμούς άνω του 2,2% του ΑΕΠ και το ελληνικό ΑΕΠ παραμένει χαμηλότερα από τα επίπεδα του 2014.

Αυτά τα ολίγα για να μην μας θεωρούν χαχόλους…


Γίνε κύτταρο της Σύνθεσης!  Μπορείτε να κάνετε αίτηση συμμετοχής στην ομάδα μας…
Γίνε μέρος της λύσης! http://www.eumesin.blogspot.gr/
Γίνε μέλος του ΕΥΜΕΣΥΝ! https://www.facebook.com/eumesin/

Καλωσόρισμα – Ευ.Με.ΣΥΝ. – Ευρωπαϊκής Μεταρρυθμιστικής Σύνθεσης

Γίνε κύτταρο της Σύνθεσης!  Μπορείτε να κάνετε αίτηση συμμετοχής στην ομάδα μας…
Γίνε μέρος της λύσης! http://www.eumesin.blogspot.gr/
Γίνε μέλος του ΕΥΜΕΣΥΝ! https://www.facebook.com/eumesin/