Συνόδεψα πριν λίγους μήνες το βιολογικό μου σπλάχνο στον γάμο του.
Λίγο αργότερα, έκανα το ίδιο για το επαγγελματικό μου σπλάχνο,
όταν εντάξαμε την εταιρεία που ξεκινήσαμε πριν 30 χρόνια σε έναν μεγάλο πολυεθνικό όμιλο.


Σήμερα με συγκίνηση συνόδεψα το πολιτικό μου σπλάχνο, την Δράση, στο νέο δικό της πάντρεμα, με την ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς εκτιμώ ότι χρειάζονται οι “δύο υπερβάσεις” (άρθρο μου παρακάτω).

Η ανάγκη για την συγκρότηση ενός ευρύτατου μεταρρυθμιστικού μετώπου που να επανεκκινήσει την οικονομία της χώρας και να δώσει ελπίδα στο μέλλον της ελληνικής κοινωνίας, για την σύνθεση του οποίου πρέπει να υπερβούμε τους εαυτούς μας, είναι η ουσία της λογικής της Δράσης και η αιτία για την κίνηση αυτή.

Η Δράση θα κρατήσει την αυτοτέλεια της και θα συνεργαστεί με την ΝΔ, όπως έκανε πολύ επιτυχημένα με το Ποτάμι τα τελευταία δύο χρόνια. Μόνο καλές αναμνήσεις μας άφησε η συνεργασία αυτή και η εκτίμηση μας στον Σταύρο Θεοδωράκη παραμένει ακέραιη.

Στα πλαίσια της συνεργασίας η Δράση θα αναλάβει να διαμορφώσει το πλαίσιο για την προσέλκυση επενδύσεων και όλη την αναγκαία θεσμική αλλαγή που κάτι τέτοιο προϋποθέτει, σε στενή συνεργασία με τους αρμόδιους προγράμματος της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σήμερα κάναμε την δική μας μικρή υπέρβαση και βάλαμε ένα δύσκολο στοίχημα, να ξεχάσουμε το παρελθόν και να επικεντρωθούμε στο μέλλον, κινούμενοι από την εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι αυτή η μεταρρυθμιστική σύνθεση και συμμαχία μπορεί να επιτευχθεί και να λειτουργήσει θετικά.

Άλλωστε είμαστε πια και εμείς υπεύθυνοι για αυτό.