Ευρωκοινοβούλιο: Δοκιμασίες, Προκλήσεις και Νίκες του 2015

Το 2015 πλησιάζει στο τέλος του και είναι η στιγμή για ανασκόπηση στις πιο σημαντικές στιγμές του Ευρωκοινοβουλίου και της ΕΕ. Το μεταναστευτικό, η τρομοκρατία, η κρίση στην Ελλάδα και η Εμπορική Συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ, είναι μόνο μερικά από τα ζητήματα που συζήτησαν οι ευρωβουλευτές στις επιτροπές και στην ολομέλεια του ΕΚ το 2015.

Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για την Ευρώπη. Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που είχε να αντιμετωπίσει ήταν η κρίση στη μετανάστευση. Ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ και η Γερμανίδα Καγκελάριος Μέρκελ, συζήτησαν το ζήτημα με τους ευρωβουλευτές κατά την ολομέλεια του Οκτωβρίου.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, έφεραν την τρομοκρατία στην κορυφή της ατζέντας του ΕΚ.

Στον απόηχο του σκανδάλου “Luxleaks”, η ειδική επιτροπή του ΕΚ για τη φορολογία, πρότεινε μέτρα για τη βελτίωση της φορολογικής διαφάνειας των επιχειρήσεων.

Ο Raif Badawi, μπλόγκερ από τη Σαουδική Αραβία, που εκτίει ποινή φυλάκισης 10 χρόνων για προσβολή του Ισλάμ, μέσω της ιστοσελίδας του, τιμήθηκε με το Βραβείο Ζαχάρωφ 2015 για την ελευθερία της σκέψης, ενώ το Βραβείο Κινηματογράφου LUX, κέρδισε η ταινία Mustang, της Deniz Gamze Ergüven.

Ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επισκέφτηκε το ΕΚ για να συζητήσει με τους ευρωβουλευτές την κατάσταση στην Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση