Ο ΠΑΟΚ κατάφερε και πήρε δύσκολη ισοπαλία στην Ολλανδία ενάντια στον Άγιαξ.

Ο Άγιαξ απειλούσε απο νωρίς. Είχε την κατοχή της μπάλας. Ο ΠΑΟΚ που ήταν καλά διαβασμένος και αμυνόταν καλά. Απο μια ασταθή απόκρουση του Γλύκου οι Ολλανδοί σκόραναν αλλά ο βοηθός υπέδειξε οφσάιντ. Στο 20′ είχαν άκομη μια ευκαιρία με τρομερό σουτ του Ρίντεβαλντ αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Γλύκου. Στο 27′  ο Αθανασιάδης γίνεται παραλήπτης της μπάλας και με μια κάθετη μπαλιά στον Τζάλμα Κάμπος ο τελευταίος, έπειται απο λανθασμένη έξοδο του Σίλεσεν μακριά απο την εστία, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ολλανδικής ομάδας με εξαιρετικό τελείωμα απο πολύ πλάγια θέση.

Ο Άγιαξ αναγκάστηκε να πιέσει και ενώ έφτανε στην περιοχή του Γλύκου δεν κατάφερε να σκοράρει μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Οι παίκτες του Άγιαξ ήταν σαφώς ανώτεροι των παικτών του ΠΑΟΚ και πολλές φορές “έκρυψαν” την μπάλα, όμως ο ΠΑΟΚ φάνηκε συγκεντρωμένος.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι Ολλανδοί συνέχισαν την έντονη πίεση πλησίασαν το γκόλ και στο 57′ μετά απο αδράνεια της μεσοαμυντικής γραμμής του ΠΑΟΚ ήρθε η ισοφάριση μετά απο πολύ όμορφο σουτ του Ντόλμπερκ.

Απο το σημείο αυτό και έπειτα ο Άγιαξ δεν έδειξε να ανεβαίνει αν και είχε την πλειοψηφεία της κατοχής. Ο ΠΑΟΚ έφτασε πιο κοντά στο να σκοράρει. Έπειτα απο ένα κόρνερ του ΠΑΟΚ οι Ολλανδοί απομάκρυναν την μπάλα και με επαναφορά του Κρέσπο στην περιοχή του Σίλεσεν, ο Τζαβέλλας με κεφαλιά απο κοντά λίγο έλειψε να σκοράρει αλλά ο Σίλεσεν επενέβη σωτήρεια.

Τα Highlights του Άγιαξ – ΠΑΟΚ

 

Ολόκληρο το ματς Άγιαξ – ΠΑΟΚ