Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό στο ΒΗΜΑ FM για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, για αναθεώρηση του Συντάγματος και την αλλαγή του εκλογικού νόμου, για την αντικυβερνητική κινητοποίηση «Παραιτηθείτε», για την επίσκεψη Κοτζιά στα Τίρανα υπό τη σκιά των Τσάμηδων και για τη δήλωση Ξυδάκη σχετικά με την ανάγνωση Κορανίου στην Αγ. Σοφία.

– Για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για αναθεώρηση του Συντάγματος: «Το δημοψήφισμα, είναι για θέματα εξαιρετικής εθνικής σημασίας, για κοινωνικά ζητήματα, για άλλα πράγματα, λεει το Σύνταγμα. Για αναθεώρηση του Συντάγματος, δεν προβλέπεται δημοψήφισμα.

– Για την αντικυβερνητική κινητοποίηση «Παραιτηθείτε»: «Δεν τη στηρίζουμε με την έννοια του επίσημου χαρακτήρα, γιατί οι ίδιοι οι διοργανωτές έχουν ζητήσει να μην υπάρχει κομματική εμπλοκή. Από τη στιγμή, που οι ίδιοι που το διοργανώνουν, έχουν πει, δεν θέλουμε κομματική εμπλοκή, θα ήταν πάρα πολύ άκομψο να βγει να πει η Ν.Δ., στηρίζουμε. Τώρα, αν με ρωτάτε, αν εγώ θα πάω, εγώ θα πάω. Βεβαίως θα πάω, εγώ πήγαινα και στο Μένουμε Ευρώπη, ως γνωστόν, πέρσι, θα πάω και σε αυτό γιατί πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα, οι άνθρωποι, να φύγουν από τον καναπέ τους. Δεν πιστεύω ότι οι κυβερνήσεις, πέφτουν από μία συγκέντρωση, πιστεύω όμως, ότι είναι καλό ο κόσμος να αφυπνιστεί».– Για την επίσκεψη Κοτζιά στα Τίρανα, υπό τη σκιά των Τσάμηδων: «Είναι η πρώτη φορά, στην ιστορία των Ελληνο-Αλβανικών σχέσεων, που οι Αλβανοί θέτουν, επισήμως, θέμα Τσάμηδων. Αυτό που έχει γίνει τώρα είναι συγκλονιστική μεταβολή της Αλβανικής πολιτικής και προφανώς μεγάλη αποτυχία της Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής. Αυτά θα μας τα ενημερώσει όταν γυρίσει ο κ. Κοτζιάς, από το ταξίδι του, θα τον καλέσουμε στη Βουλή για να μας ενημερώσει ενδελεχώς. Είναι τεράστια ανατροπή στην έως σήμερα ακολουθούμενη από την Αλβανία, πολιτική, η επίσημη έγερση Τσάμικου ζητήματος».

– Για τη δήλωση Ξυδάκη, σχετικά με την ανάγνωση Κορανίου στην Αγ. Σοφία: «Όσον αφορά την Αγ.Σοφιά, εδώ πραγματικά μένουμε ενεοί. Έχω την εντύπωση ότι ο κ. Ξυδάκης, δεν έχει καταλάβει σε ποια χώρα είναι υπουργός, δεν έχει καταλάβει καθόλου σε ποια χώρα, είναι υπουργός, αμφιβάλω αν έχει καταλάβει τίποτα από την Ελληνική ιστορία. Πρέπει δεν να σας πω ότι η χρήση της Αγ. Σοφιάς, ως τζαμί, προσβάλει και την Κεμαλική Τουρκία, δεν προσβάλει μόνο την Ελλάδα. Γιατί το σύμβολο της μετατροπής της Τουρκίας, σε ένα κοσμικό κράτος, ήταν η μετατροπή της Αγ. Σοφιάς, από τζαμί, σε μουσείο. Αυτό λοιπόν τι δηλώνει; Δηλώνει μια πολλή μεγάλη οπισθοδρόμηση της Τουρκίας».