Προτιμούν περισσότερο τον φρέντο από τον φραπέ οι Θεσσαλονικείς

Προτιμούν Εσπρέσσο Οι Θεσσαλονικείς! Η φραπεδούπολη και τα πάμπολλα στερεότυπα σχετικά με τις προτιμήσεις των κατοίκων της Θεσσαλονίκης στο καφεδάκι τους έχουν απ’ ότι φαίνεται καταρρεύσει ολοσχερώς. Η έρευνα του Χάρη Λαλάτση και της Ierax Analytix είναι περισσότερο απο αποκαλυπτική…

Χάρης Λαλάτσης: “Ξεκίνησα την έρευνα για την κατανάλωση καφέ στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να τεστάρω κάποιες θεωρίες. Kατέληξε να είναι από τις πιο αγαπητές, για το κοινό της Ierax Analytix!”Ο Χάρης Λαλάτσης, Market Analyst της Ierax Analytix (https://ierax.gr/), παρουσιάζει μέρος των ευρημάτων της διαδικτυακής του έρευνας για την κατανάλωση καφέ στη Θεσσαλονίκη προσκεκλημένος της Έλσας Ποιμενίδου στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή της “με το 3” στην ΕΡΤ3.
Προτιμούν εσπρέσσο οι Θεσσαλονικείς!Πολύ καλή σχέση με τον καφέ έχουν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης. Αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα της σχετικής έρευνας που διενήργησε η εταιρεία ierax analytix. Συγκεκριμένα, 80% των ερωτώμενων πίνει καφέ καθημερινά.

Στην ερώτηση για το χρονικό σημείο μέσα στην ημέρα που επιλέγουν οι Θεσσαλονικείς για να πιουν καφέ, το 70% δήλωσε τα πρωινά, το 50% τα απογεύματα και 30% τα μεσημέρια. Πάνω από 50% επιλέγει να πιει καφέ τουλάχιστον 2 φορές μέσα στην ημέρα!

Όσον αφορά το αν έχουν μηχανή καφέ στο σπίτι, 2 στους 3 Θεσσαλονικείς έχουν κάποια μηχανή καφέ στο σπίτι. Η μάρκα της μηχανής που έχουν οι περισσότεροι είναι Nespresso με ποσοστό 34%. Περίπου 6 στους 10 επιλέγουν τον εσπρέσσο ως τον καφέ που προτιμούν περισσότερο.

Το 67% των συμμετεχόντων επιλέγει να πάρει καφέ από επώνυμη αλυσίδα καφέ. Το 49% από καφέ-μπαρ που δεν ανήκουν σε κάποια αλυσίδα. Το 32% επιλέγει για καφέ κάποιον φούρνο ή ζαχαροπλαστείο. Μόλις 4% δήλωσε πως δεν αγοράζει ποτέ καφέ από έξω.

Κυρίαρχη αλυσίδα για καφέ είναι τα Coffee Island στη Θεσσαλονίκη με 47%. Τα Mikel είναι στη 2η θέση με 15%. Στους φούρνους/ζαχαροπλαστεία για καφέ, τα καταστήματα της αλυσίδας Today είναι πρώτα με 31%. Ακολουθούν το Παραδοσιακό με 8% και τα Everest με 7%. Πάντως το 26% επιλέγει τυχαία κάποιον κατάστημα εστίασης για να πάρει καφέ.

Πάνω από τους μισούς Θεσσαλονικείς επιλέγουν το κέντρο για τον καφέ τους και 32% ανάλογα με την παρέα και το που βολεύει. 69% μπορεί να συνδυάσει τον καφέ με κάτι φαγώσιμο ενώ μόλις 17% δήλωσε πως ποτέ δε θέλει να τρώει κάτι ενώ πίνει καφέ.

Τέλος οι Θεσσαλονικείς βαθμολογούν ψηλά την ποικιλία επιλογών στην πόλη καθώς με άριστα το 9 δίνουν 7.6 μέσο όρο!

Η έρευνα διεξήχθη ηλεκτρονικά από τα social media και την ιστοσελίδα της εταιρείας. Στο χρονικό διάστημα 26-30 Οκτωβρίου 2018. Συμμετείχαν 823 άτομα, κάτοικοι του Νομού Θεσσαλονίκης.


Nespresso, Everest, Παραδοσιακό, Today, Mikel, Coffee Island, pluralismos, Ierax Analytix στον pluralismos