Χειμερινές αλλεργίες και η αντιμετώπισή τους

Είμαστε κι εμείς οι λίγοι και άτυχοι που αντιμετωπίζουμε αλλεργίες κατά τη διάρκεια του χειμώνα! Άλλοι από φαγητά, άλλοι από περιβαλλοντικούς παράγοντες και άλλους λόγους…

Σύμφωνα με γιατρούς που γράφουν online συμβουλές επί του θέματος, πάντως, όσοι υποφέρουν από αλλεργίες, μπορούν εξίσου να αναζητήσουν φυσικές θεραπείες για την καταπολέμηση των συμπτωμάτων της αλλεργίας.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Επιλέγοντας συγκεκριμένες τροφές, μπορείτε να προλάβετε αρκετά από τα δυσάρεστα συμπτώματα της αλλεργίας.

Προβιοτικά: Πιείτε κεφίρ ή αριάνι, φάτε πρόβειο γιαουρτάκι… καθώς οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση τροφών που περιέχουν προβιοτικά (ζωντανούς μικροργανισμούς, όπως ωφέλιμα βακτήρια που περιέχονται σε τροφές όπως το γιαούρτι και ειδικά παρασκευασμένα ροφήματα) μπορεί να αλλάξει την απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος στην αλλεργική ρινίτιδα, κάνοντας τη συμπτωματολογία της πιο ήπια.

Εσπεριδοειδή: Πορτοκάλια, μανταρίνια, κλιμεντίνια, λεμονάδες! Οι επιστήμονες πρόσφατα ανακάλυψαν ότι περιέχουν σημαντικές ποσότητες συνεφρίνης, ένα φυσικό προϊόν που καταπραΰνει τα συμπτώματα της αλλεργίας.

Μέλι: Δεν υπάρχει τόσο πολύ επιστήμη πίσω από αυτό. Ωστόσο, δεν υπάρχουν παρενέργειες. Πολλοί ασθενείς ορκίζονται ότι η κατανάλωση μελιού λειτουργεί πραγματικά. Υποστηρίζουν ότι οι μέλισσες τρώνε τη γύρη που είναι στην περιοχή τους, στη συνέχεια παράγουν μέλι, και αυτή η διαδικασία ουσιαστικά συμβάλλει στην αντιμετώπιση των αλλεργιών.

Κερσετίνη: Αυτή η ουσία, η οποία βρίσκεται στο δέρμα των κρεμμυδιών και των μήλων, είναι ένα φυσικό αντισταμινικό. Μπορείτε να την πάρετε μόνοι σας (300 mg 3 φορές την ημέρα κατά την περίοδο αιχμής της αλλεργίας χωρίς φαγητό). Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν κερσετίνη. Τα συμπληρώματα είναι σχετικά ασφαλή, αλλά ελέγξτε με το γιατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν αλληλεπιδρούν με άλλα φάρμακα που παίρνετε (αντικαταθλιπτικά και τα φάρμακά του θυρεοειδούς).

Πολλά υγρά: Το νερό, το τσάι και γενικώς τα πολλά υγρά κάνουν θαύματα στις περισσότερες περιπτώσεις, καθώς βοηθά στην διούρηση και την πιο άμεση έξοδο των μικροοργανισμών που προκαλούν αλλεργίες από το σώμα.

Τσουκνίδα: Αυτό το βότανο, που βρίσκεται σε πολλά αντιαλλεργικά προϊόντα, μπορεί επίσης να ληφθεί από μόνο του σε μορφή τσαγιού. Για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να πάρετε αρκετά από τα φαρμακευτικά έλαια, ρίξτε βραστό νερό πάνω από το φακελάκι τσαγιού και καλύψτε το κύπελλο για 15 λεπτά για να αφήσετε τα έλαια διαρρεύσουν πριν το πιείτε.

Αυτά είναι μερικά tips με τα οποία μπορείτε να ξεκινήσετε. Συνολικά, το διάστημα που θα προσπαθείτε να ξεπεράσετε την αλλεργία σας με φυσικό τρόπο, θα ήταν καλό να κάνετε σωστή διατροφή με όσο το δυνατόν περισσότερες ακατέργαστες τροφές (φρούτα, λαχανικά, άπαχο κρέας και ψάρι, δημητριακά, γαλακτοκομικά με προβιοτικά κλπ).

Εάν ακολουθήσετε τις συμβουλές αυτές και δεν δείτε βελτίωση μέσα σε δύο εβδομάδες, θα ήταν καλό να επισκεφτείτε τον γιατρό σας.

Σύνταξη: pluralistes