Σπανίως σας γράφω προτάσσοντας την ιδιότητα του προέδρου
της προσωρινής διοικούσας της ΕΥΜΕΣΥΝ (Ευρωπαϊκή Μεταρρυθμιστική Σύνθεση).
Αυτές τις μέρες, όμως, το οφείλω…


Για όσους μας γνωρίζετε, η ΕΥΜΕΣΥΝ είναι μια διακομματική κίνηση πολιτών, ιδεών και θέσεων, με έναν και μοναδικό στόχο: Να λειτουργήσει ως καταλύτης συνεργασίας μεταξύ των φιλοευρωπαϊκών μεταρρυθμιστικών δυνάμεων αυτού του τόπου, στο επίπεδο του εμπεριστατωμένου πολιτικού λόγου και του αναγκαίου διαλόγου που αφορά την χώρα μας, σήμερα και για το μέλλον.


δρ Χάρης Βλάδος

Για Μια Νέα Βιομηχανική Πολιτική


Στον ενάμιση περίπου χρόνο λειτουργίας της, έως σήμερα, η ΕΥΜΕΣΥΝ συγκεντρώνει στις τάξεις της μέλη από όλους τους πολιτικούς χώρους όλων των επιμέρους πραγματικών φιλοευρωπαϊκών κομμάτων της χώρας μας. Είναι και παραμένει ανοικτή σε όλους όσους αποδέχονται την πορεία της συνεργατικής εξέλιξης της Ελλάδας μέσα στην ΕΕ, ανοικτή σε όλες τις κοινοβουλευτικές και εξωκοινοβουλευτικές πολιτικές συνιστώσες που επιθυμούν να συμβάλλουν σε ένα ευρωπαϊκό μέλλον για την χώρα μας: Ανοικτή και φιλόξενη σε όλους όσους υποστηρίζουν έμπρακτα την σταθερή και ασφαλή Ευρωπαϊκή προοπτική της κοινωνίας και της οικονομίας μας, αναζητώντας την σύγκλιση και την ουσιώδη σύνθεση των οπτικών μας και όχι τους τεχνητούς και άκαιρους διαχωρισμούς.

Με δυο λόγια, μοναδικός στόχος μας στην ΕΥΜΕΣΥΝ είναι η έμπρακτη υπεράσπιση του Ευρωπαϊκού μέλλοντος της πατρίδας μας, μέσα από την διακομματική μεταρρυθμιστική συνεργασία των υγιών και ρεαλιστικών φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων της: Σήμερα, αύριο και μεθαύριο…

Για αυτό, για εμάς, η μελλοντική πορεία της Κεντροαριστεράς της Ελλάδας έχει βαρύνουσα σημασία.Δεν είναι μόνον ζήτημα μετεκλογικών ισορροπιών δυνάμεων. Δεν είναι, απλώς, θέμα μελλοντικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και σχηματισμού της αυριανής κυβέρνησης. Όχι. Είναι κάτι πολύ σημαντικότερο, στα μάτια μας…

Είμαστε πεπεισμένοι πως για να ξεπεράσει η πατρίδα μας οριστικά την κρίση και να περάσει σε μια νέα φάση βιώσιμης κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης οφείλει να αναζητήσει, να καλλιεργήσει και να στηριχθεί σε ένα πνεύμα όσο το δυνατόν πλατύτερης συμφωνίας και συναίνεσης, τόσο σε πολιτικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Να καταφέρει να συνθέσει το μέλλον της, με το δικό της μυαλό και τα δικά της χέρια. Να γεφυρώσει δημιουργικά τα “χάσματα” του παρελθόντος…

Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί με μια Κεντροααριστερά απούσα, αδύναμη και ασπόνδυλη. Με μια Κεντροαριστερά ασαφή, ασταθή και αμελητέα. Όχι.

Κατά συνέπεια, ως ΕΥΜΕΣΥΝ χαιρετίζουμε κάθε προσπάθεια στον χώρο της Κεντροαριστεράς η οποία τάσσεται με καθαρότητα υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας, της παραμονής μας στο Ευρώ και στον πυρήνα της ευρωπαϊκής οικοδόμησης. Χαιρετίζουμε κάθε κίνηση που προτείνει σαφείς, ρεαλιστικές και στοχευμένες μεταρρυθμίσεις για την χώρα, χωρίς μισόλογα και αμφισημίες.

Αλλά, όχι, στους πολυκαιρισμένους πολιτικαντισμούς και τους ανούσιους «ισορροπισμούς». Δεν οδηγούν πουθενά, παρά μόνον στην ιδεολογική πλαδαρότητα και την ίδια την αυτοκαταστροφή της.

Ναι, στα καθαρά λόγια. Ναι, στους σαφείς στόχους. Ναι, στην εστιασμένη κριτική σε όσα και σε όσους μας απομακρύνουν από το Ευρωπαϊκό μέλλον που αναζητούμε και προσπαθούμε να χτίσουμε, όλοι μαζί, όσοι πραγματικά το επιθυμούμε.

Ναι. Όλοι μαζί. Διότι δεν περισσεύει κανείς…
Καλή επιτυχία, λοιπόν, και στην Κεντροαριστερά.


δρ Χάρης Βλάδος

Για Μια Νέα Βιομηχανική Πολιτική


Γίνε κύτταρο της Σύνθεσης!  Μπορείτε να κάνετε αίτηση συμμετοχής στην ομάδα μας…
Γίνε μέρος της λύσης! http://www.eumesin.blogspot.gr/
Γίνε μέλος του ΕΥΜΕΣΥΝ! https://www.facebook.com/eumesin/

Καλωσόρισμα – Ευ.Με.ΣΥΝ. – Ευρωπαϊκής Μεταρρυθμιστικής Σύνθεσης

Γίνε κύτταρο της Σύνθεσης!  Μπορείτε να κάνετε αίτηση συμμετοχής στην ομάδα μας…
Γίνε μέρος της λύσης! http://www.eumesin.blogspot.gr/
Γίνε μέλος του ΕΥΜΕΣΥΝ! https://www.facebook.com/eumesin/