George J. Prokopakis

Τα συντηρητικά κόμματα σε όλη την Ευρώπη έχουν διπλό καθήκον

Αυτά ξέρει να λέει, αυτά λέει ο Τσίπρας – για τον Μητσοτάκη ο λόγος. Επειδή δεν του κάθησε να διαλύσει το κόμμα του και να βρεθούμε με ένα εθνικιστικό κόμμα – έτσι για να έχει προοπτική μετά τις εκλογές ο Τσίπρας και ο συρφετός. Ας θυμηθούμε όμως.

Το καλοκαίρι 2011 στην πλατεία, αγκαλιά με καζάκηδες, ψεκασμένους και φασίστες. Μετέπειτα υπουργοί: Τσακαλώτος, Κατρούγκαλος, Βαρουφάκης. Αντάμα και τα μπουμπούκια της προοδευτικής αριστεράς: 6/6/2011 Κουβέλης, Λυκούδης (ναι ρε ο Λυκούδης) και Ανδρέας Παπαδόπουλος (ναι ρε ο Ανδρέας) επίσκεψη και ζητούν να εισακουσθούν τα αιτήματα των συγκεντρωμένων από τον τότε πρωθυπουργό – τον ταλαίπωρο τον ΓΑΠ. Ποιά αιτήματα; Να καεί το μπουρδέλο η Βουλή – ναι ρε Λυκούδη, ναι ρε Παπαδόπουλε, παριστάνετε τις αριστερές παρθένες στους βάλτους του λαϊκισμού.

απο τον τοίχο στο facebook του:

Στην παρέλαση στη Θεσσαλονίκη 28/11/2011 Κουράκης (άλλος υπουργούτσικος) αντάμα με τη Χρυσή Αυγή. Τα συριζόνια χειροκροτούσαν τους ακροδεξιούς στρατόκαυλους που έκαναν παρέλαση ούτως ή άλλως και μετά το μπάχαλο με τον Παπούλια.

Στις λαοσυνάξεις υποστήριξης της βαρουφακειάδας που ξεκίνησαν 4/2/2015, χοροί με το "Μακεδονία ξακουστή", παπάδες, βυζαντινές σημαίες. Στην παρέλαση της 25/3/2015 εθνικιστική πρόκληση από τις Ειδικές Δυνάμεις – η δημοσιογραφία της δηθενιάς την επομένη τη δικαιολογούσε, σήμερα φοβάται το κέντρο που συριζοφέρενει.

Να πούμε για τις επιθέσεις και αντισυγκεντρώσεις; Χατζηδάκης, Πεταλωτής, Πανούσης, Βενιζέλος, ΓΑΠ – κάποιοι μελανοχίτωνες του Τσίπρα τα έκαναν. Ως και ο Ρουβίκωνας μέσα στην συγκέντρωση του Μένουμε Ευρώπη.

Το βρήκαμε τώρα. Κάθε χαμένος, δημοσιογράφοι υπάλληλοι του ΑΠΕ που στη δεύτερη δουλειά τους μας λένε τα πρέποντα και τα πολιτικώς ορθά, πολιτικοί τυχοδιώκτες που για λίγες ψήφους πουλάνε και τη μάνα τους αλλά έχουν άποψη για την προοδευτικότητα, αυτοί που μετρούσαν τις ψήφους της Χρυσής Αυγής για δικές τους στον εκλογικό νόμο, μιλάνε για δημοκρατία και φασισμό.

Η πραγματικότητα είναι πως ο Τσίπρας και οι συν αυτώ επιδιώκουν την δημιουργία κόμματος στα δεξιά του Μητσοτάκη. Δεν έχουν καμιά σκασίλα αν θα πάρει 5% ή 10%. Η ρευστοποίηση του πολιτικού συστήματος τους ενδιαφέρει μόνον, ώστε να έχουν ρόλο την επόμενη μέρα.

Υπάρχουν ακροδεξιοί και εθνικιστές πέραν του 7%-8% της Χρυσής Αυγής; Βεβαίως υπάρχουν. Υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Παραδοσιακά, μειοψηφική τάση στο συντηρητικό κόμμα. Εδώ και δυό δεκαετίες, είναι σε όλα τα κόμματα.

Ο/η Λε Πεν πήρε ολοσούμπιτο το ΚΚΓ στις εργατουπόλεις. Η Λέγκα και οι Γκριλλίνι διέλυσαν όχι μόνο το συντηρητικό κόμμα, αλλά και τη σοσιαλδημοκρατία. Το ίδιο και το AfD στη Γερμανία. Το ίδιο με την αερογέφυρα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΧΑ. Θυμάστε και τη "Σπίθα"; Όλοι φασίστες είναι – ο Μίκης όμως, κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο είναι πάντα αριστερός – είχε δώσει και την ευλογία του στον Τσίπρα.

απο τον τοίχο στο facebook του:

Τα συντηρητικά κόμματα σε όλη την Ευρώπη έχουν διπλό καθήκον: να προχωράνε την αστική δημοκρατία αλλά και να εξουδετερώνουν την άκρα δεξιά. Η Μέρκελ, με στολή ναζί την ήθελαν τα συριζόνια, έχει πρόβλημα γιατί δεν κράτησε το μισαλλόδοξο κομμάτι του κόμματός της – τώρα έχει πρόβλημα όλη η Ευρώπη γιατί η γερμανική σοσιαλδημοκρατία είναι πια αμφίβολο αν υπάρχει.

Καλά κάνει ο Μητσοτάκης – αρχηγός της συντηρητικής παράταξης είναι, δεν είναι Πρόεδρος της Δράσης ή του Ποταμιού. Θα φτιαχτεί το κόμμα στα δεξιά του, αλλά θα πάρει ελάχιστα. Να δούμε όλοι αυτοί οι χαμένοι και οι επακουμβητίες τι θα λένε.