Προσπερνώ χωρίς κανένα σχόλιο, την χθεσινή θλιβερή ημέρα της μελαγχολικής Ελλάδας των χρόνων της γενικευμένης κρίσης και στέκομαι στην ισχυρή Ελλάδα που παρέδωσε ο Κώστας Σημίτης. Την Ελλάδα που ίσως δεν εκτιμήσαμε όσο έπρεπε…

Την Ελλάδα που υποδέχεται την υποδειγματική επίσκεψη του Ερντογάν στη Θράκη τον Μάιο του 2004. Για πρώτη φορά μετά το 1952 Πρωθυπουργός της Τουρκίας έρχεται στην Ελλάδα και είναι ιδιαίτερα προσεκτικός. Δεν προκαλεί ούτε υπαινίσσεται οτιδήποτε μπορεί να παρεξηγηθεί.

«Θέλω να απευθυνθώ στους αδελφούς μου της Δυτικής Θράκης. Όλοι είστε πολίτες της Ελλάδος. Και είστε όλοι ταυτόχρονα και πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κάντε το παν για να καταστήσετε την Ελλάδα χώρα δυνατή και δυναμική. Πιστεύω ακράδαντα ότι με μια δυνατή Ελλάδα, θα αποκτήσετε κι εσείς περισσότερο όφελος. Εσείς πρέπει να διατηρήσετε βέβαια τις δικές σας αξίες. Αυτό όμως δεν πρέπει να αποτελέσει κατά κανέναν τρόπο εμπόδιο στην ένταξή σας στην κοινωνία. Γι αυτό το λόγο σας προσκαλώ όλους να δημιουργήσουμε από κοινού τον καινούργιο αυτό κόσμο»

(Ερντογάν 8 Μαΐου 2004 στη Κομοτηνή)

Το 2004 ήταν η ισχυρή Ελλάδα, η Ελλάδα της ΟΝΕ που ήταν στην Α΄ κατηγορία των ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου ! Ήταν η Ελλάδα που αφού απέτρεψε μια καταστροφική πολεμική σύρραξη με την Τουρκία στα Ίμια, δικαιώθηκε απόλυτα στα επόμενα χρόνια, με την εδραίωση της εθνικής κυριαρχίας, τον έλεγχο των σχέσεων Ελλάδας- Κύπρου- Τουρκίας που παρά την σφοδρή εναντίωση της Τουρκίας, οδήγησε στην ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και την αναβαθμισμένη παρουσία Ελλάδας- Κύπρου στην ευρύτερη περιοχή.

Σήμερα ζούμε την Ελλάδα που απέμεινε από τα ελλείμματα και το δημοσιονομικό εκτροχιασμό της περιόδου 2004-2009 και την Ελλάδα της σημερινής αλλοπρόσαλλης κυβέρνησης των ιδεοληψιών, της τυχοδιωκτικής διαπραγμάτευσης, των ερασιτεχνικών κινήσεων, των αυτοσχεδιασμών και των πολιτικών ανεπαρκειών. Γιατί δυστυχώς πάλι δεν εκτιμήσαμε όσο έπρεπε τις προσπάθειες της περιόδου 2010-2014 και δεν αντισταθήκαμε στον εθνολαικισμό του Τσίπρα και του Καμμένου…

Η Ελλάδα της εθνικής αυτοπεποίθησης όμως υπάρχει και το ξέρουμε. Είναι η Ελλάδα Μετά. Αρκεί να την διεκδικήσουμε με αποφασιστικότητα και να την προετοιμάσουμε. Κυρίως όμως αυτή τη φορά, να εμπιστευτούμε πολιτικούς και πολιτικές δυνάμεις με ορθολογισμό και πολιτική επάρκεια.

Εκ του facebook