δρ. Χάρης Βλάδος
Ετερόδοξη Προφητεία και Παρακινδυνευμένη Πρόβλεψη φαινόταν η Επιστημονική Προσέγγιση – μέσω αναλυτικής διερεύνησης και αξιολόγησης δεδομένων και θεωριών – του λέκτορα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης, του Χάρη Βλάδου, για την σημερινή κρίση, στο ήδη πολυ μακρινό απο σήμερα 2006!!!
Και βέβαια ξέρετε πως τα γραπτά…μένουν!!!

Ψάχναμε να βρούμε τον …Γιάνη τον χαμένο, χωρίς να μπορούμε να δούμε ότι χρειαζόμασταν καινούργια γυαλιά να φωτίσουν την προσωπική και εθνική μας τύφλα.
Γυαλιά που ζητούσαμε να μας δώσει, ως συνήθως, ο έρμος αλλοδαπός τεχνοκράτης, τα οποία μας ανακουφίζουν μέχρι το επόμενο στενό … όταν φτάνουμε … με την ψυχή στο στόμα … όρθιοι ακόμη …

Και όμως…



Στο βιβλίο του «Η Δυναμική της Παγκοσμιοποίησης και οι Επιχειρήσεις στην Ελλάδα» εκδόσεις ΚΡΙΤΙΚΗ Απρίλιος 2006, ο Δρ. Χάρης Βλάδοςαναφέρει ξεκάθαρα τις επιπτώσεις των σημερινών μοντέλων ανάπτυξης και διαχείρισης της Παγκοσμιοποίησης, για την Ελλάδα και τον κόσμο. Μέσω μιας επιστημονικής προσέγγισης των σύγχρονων δεδομένων, στην οποία ενσωμάτωσε την πολυετή διδακτορική του έρευνα στο Παρίσι, δίνει το στίγμα για το που οδηγείται η Ελληνική και Παγκόσμια Οικονομική κοινότητα από τις ίδιες τις επιλογές της.
Με την συστηματική κριτική του σαρώνει τους σχεδιασμούς και τις επιλογές που οδήγησαν την υφήλιο σήμερα στο να ακροβατεί. Πρόκειται, εν τέλει, για ένα επιστημονικά έγκυρο, ουσιώδες, κατανοητό και απόλυτα τεκμηριωμένο, σε θεωρητικούς και εμπειρικούς όρους, ιδιαιτέρως χρήσιμο βιβλίο.
Είναι, κατά κάποιο τρόπο, η Ελληνική θεωρητική απάντηση που δόθηκε ΠΡΙΝ την κρίση.
Και επειδή τα πολλά λόγια δεν αρκούν … διαβάστε:
Στην εισαγωγή του βιβλίου και στην σελ.17 γράφει:

Στην σελίδα 19 του ίδιου κεφαλαίου της εισαγωγής του βιβλίου του αναφέρει πολύ χαρακτηριστικά :

Κεφάλαιο 3. Οι μύθοι σχετικά με την παγκοσμιοποίηση, σελ.151:

Και αυτό γραμμένο το 2006 … Διαβάστε ακόμα:
Στο κεφάλαιο: Οι τροχιές της εξέλιξης μέσα στην παγκοσμιοποίηση, σελ.95 λέει:

Και αν δεν σας έφτασε …
Στο κεφάλαιο 3 στις σημειώσεις /αρ.σημείωσης 132/σελ.166 αναφέρει:

Αυτά τα ολίγα … προς το παρόν
και μην ξεχνάμε …
Ραντεβού στα … βιβλιοπωλεία