Πως μαύρισε ο Σαρωνικός μέχρι τη Γλυφάδα;

Το μικρό δεξαμενόπλοιο «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» βυθίστηκε στις 2:45 της 10ης Σεπτεμβρίου. Την ίδια μέρα όλα σχεδόν τα ΜΜΕ ανέφεραν «Πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, που βρίσκεται στην περιοχή, έχει ποντίσει γύρω από το σημείο του ναυαγίου για προληπτικούς λόγους φράγμα αντιρρύπανσης.»

Προσέξτε το «για προληπτικούς λόγους» (http://www.athina984.gr/2017/09/10/synelifthisan-o-pliarchos-ke-o-michanikos-tou-dexamenopliou-pou-vythistike-ston-saroniko/)

Την επόμενη μέρα το κρατικό ΑΠΕ ανέφερε ότι «Άμεση ήταν η κινητοποίηση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, για την προστασία των πολιτών από τη ρύπανση που προκάλεσε στο Σαρωνικό η βύθιση του δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» στη θαλάσσια περιοχή του αγκυροβολίου Πειραιά. Στην περιοχή του συμβάντος πραγματοποιήθηκε σήμερα αυτοψία και ενημέρωση από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Δ. Καλαματιανό, τον κεντρικό λιμενάρχη Πειραιά και …» μπλα μπλα μπλα. (http://www.amna.gr/ota/article/186114/Se-epifulaki-i-Perifereia-Attikis-gia-ti-rupansi-ston-Saroniko-apo-to-dexamenoploio-AGZONI-II)

Και την επόμενη, 12 του μηνός, πάλι το ΑΠΕ μας πληροφορεί:
«Μέσα στην ημέρα θα αρχίσει η απάντληση των καυσίμων από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο «ΑΓ.ΖΩΝΗ ΙΙ» στον Σαρωνικό, τόνισε σήμερα σε συνέντευξή του στο «real fm», ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Π. Κουρουμπλής, διαβεβαιώνοντας παράλληλα, ότι από το δεξαμενόπλοιο που το μεσημέρι θα έχει πλήρως στεγανοποιηθεί, δεν υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω διαρροής, καθώς τα πετρελαιοειδή που διέφυγαν ήταν αυτά που διέφυγαν κατά την ώρα της βύθισης. Ο υπουργός δήλωσε, ότι αμέσως μετά τη βύθιση έγιναν ενέργειες για να αναλάβουν δύο εταιρίες απορρύπανσης στο σημείο». (http://www.amna.gr/home/article/186387/Den-uparchei-kindunos-peraitero-diarrois-petrelaioeidon-apo-to-dexamenoploio)

Και από τις 13 το πρωί μαύρισε ο Σαρωνικός μέχρι τη Γλυφάδα.
Αυτά τα δεδομένα που συνέλεξα από την ειδησεογραφία ίσως βγάζουν κάποιο νόημα γιατί φτάσαμε στην καταστροφή.
Βγάλτε το εσείς (το νόημα).